272
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 851 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 176 de sancţiuni în valoare de 2.125.800 de lei.
Au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.
De asemenea a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 534,16 kg de produse alimentare (peşte, carne, produse din carne, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.
În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la:
Echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” activează pe întreg litoralul Mării Negre, efectuând acțiuni de control oficial în unitățile de alimentație publică și în cele de vânzare cu amănuntul.
Sunt monitorizați și consiliați agenții economici care organizează festivaluri, tărguri și expoziții. O atenție deosebită se acordă taberelor și unităților de alimentație publică, unde servesc masa grupuri organizate de copii.
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Serviciul Comunicare și Logistică Documentară