Radu Savopol a deschis in urma cu 15 ani un pub in Sinaia, iar, de atunci, lista proiectelor sale a tot crescut. Antreprenorul tinteordm;te in urmatorii doi ani venituri de un milion de euro din noul sau proiect, lantul de cafenele 5 to go. Noul pariu al antreprenorului, lantul de cafenele 5 to go, se concentreaza tot in Bucureordm;ti. Ne axam pe Bucureordm;ti la inceput pentru ca trebuie sa facem cate un studiu pentru fiecare alt oraordm;, puterea de cumparare in provincie este mult mai scazuta decat aici ?si am putea constata ca 5 lei este poate prea mult pentru un oraordm; cu 100.000 de locuitori, explica Savopol. Potrivit antreprenorului, ideea conceptului 5 to go a venit in urma cu un an de zile, ca rezultat al unui studiu efectuat impreuna cu un importator de cafea. Rezultatul acestuia arata ca tendintele de pe piata de cafea de tip take away sunt in creordm;tere. Pentru a aduce ceva in plus fata de restul jucatorilor prezenti pe piata locala, a adaugat componenta de pret fix. Piata locala s-a stabilizat, iar oamenii ordm;tiu in general ce tip de cafea i?si doresc. Dupa ce am pus pe hartie ?si am facut un calcul pentru 25 de produse, am ajuns la pretul fix de 5 lei, spune el, adaugand ca se adreseaza tipului de client dispus sa aloce un buget mediu pentru o cafea. De?si asigura 70% din vanzari, pretul de 5 lei nu se aplica exclusiv produselor din cafea, ci ?si celor de patiserie sau altor bauturi. In doi ani, Savopol ?si-a propus sa deschida intre 15 ?si 20 de cafenele, dintre care ordm;apte anul acesta.Fiecare nou 5 to go este gandit sa functioneze cu trei angajati: unul dintre ei este trainer barista ?si petrece cate o luna in fiecare cafenea pentru a-i pregati pe ceilalti doi, apoi se muta la urmatoarea cafenea inaugurata, noteaza Business Magazin.