Repere

147

Unisol sustine gospodarii care-si pregatesc conserve pentru iarna

autor

MeetMilk.ro

distribuie

De peste 5 ani, Unisol, uleiul rafinat obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui, spriijina eforturile romanilor de pregatire a conservelor pentru iarna, sustinand astfel o traditie romaneasca autentica. Anul acesta, campania nationala Unisol care sustine pregatirea conservelor are o abordare inedita: premierea echipelor implicate in procesul pregatirii conservelor. Unisol este, in mod natural, aliatul gospodinelor din Romania care pastreaza vie traditia romaneasca de a pregati conserve. Asa cum, an de an, ele aleg cele mai potrivite si mai gustoase legume pentru a pregati conservele, si noi, la Unisol, selectam cu grija semintele de floarea-soarelui ce sunt presate o singura data pentru a pastra cel mai bine savoarea si bogatia gustului acestora. Anul acesta, campania Unisol porneste de la un insight confirmat de studiul nostru: pentru a prepara conservele, fiecare gospodina are o echipa dedicata care o ajuta in acest efort constant. Unisol doreste sa le usureze munca si sa le ofere premii dedicate intregii echipe, astfel incat procesul sa devina din ce in ce mai usor, de la an la an, a declarat Adela Vladutoiu, Food Director Bunge Romania si Bulgaria. Conform studiului comandat de Unisol, printre cele mai populare conserve pregatite de romani se numara castravetii murati, preferati de peste 90% dintre acestia, dar si zacusca 79% si gogosarii in otet 74% , in timp ce ciupercile conservate si pepenele murat sunt preparatele cel mai putin intalnite in camarile romanesti. Prevazatori, romanii incep procesul de pus conserve din timp, lunile august si septembrie fiind preferate pentru pregatiri de 90% dintre respondenti. Pregatirea conservelor de iarna este un obicei care se transmite din generatie in generatie, peste 43% dintre romani folosind retete mostenite de la parinti si bunici, in timp ce aproape 74% dintre romani declara ca parintii lor obisnuiesc de asemenea sa pregateasca conserve pentru iarna. Procesul de preparare a conservelor este pentru aproape jumatate dintre romani o munca de echipa, iar cei mai multi apeleaza la ajutorul parintilor 63% sau al partenerului de viata 24% . Moldova, Bucovina si Oltenia sunt regiunile fruntase la pregatirea conservelor, 85% dintre locuitorii acestor zone declara ca isi pregatesc camara pentru iarna cu muraturi si conserve, dar nici celelalte regiuni ale Romaniei nu stau mai rau: in Transilvania, Crisana si Maramures peste 82% dintre respondenti au acest obicei, in timp ce in Dobrogea, in Banat si in Muntenia procentul celor care prepara conserve scade sub 80%. In ceea ce priveste motivele pentru care romanii pregatesc conserve pentru iarna, 46% dintre romani declara ca fac asta pentru a se bucura de gustul legumelor si iarna, iar 58% dintre respondenti spun ca muraturile si conservele cumparate din magazine nu sunt deloc la fel de bune ca acelea pregatite in casa. Munca de echipa pentru pregatirea conservelor si importanta acestui obicei in fiecare familie a fost sursa de inspiratie a Unisol pentru noua campanie promotionala din aceasta toamna. Uleiul de prima presa Unisol ii incurajeaza pe consumatori sa pastreze traditia romaneasca a pregatirii conservelor, dar si sa opteze pentru ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate, pentru a conferi o savoare aparte preparatelor lor. In acest sens, participantii la concursul national derulat in perioada 01 septembrie - 15 noiembrie 2014 pot castiga din partea Unisol 10.000 ron pentru achizitia unei noi bucatarii sau sute de alte premii. Noua campanie este comunicata printr-un spot TV care prezinta calitatile uleiului de prima presa, dar si in mediul online, prin intermediul web-site-ului www.bucatarulunisol.ro. In acelasi timp, pentru prietenii Unisol din mediul online, am pregatit si un concurs specific care se deruleaza pe pagina https://www.facebook.com/unisoluleideprimapresa in perioada 8 septembrie - 31 octombrie 2014.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2