Cel mai vandut baton de ciocolata din Romania, Rom, produs de Kandia Dulce, are o istorie de 50 de ani, timp in care forma batonului a ramas neschimbata. Rom se produce in aceea?si forma de la lansare, iar ambalajul cu tricolorul - n.red. a ramas neschimbat, spune Elena Bratu, director de productie al fabricii Kandia Dulce. Astfel, batonul are gravat pe el numele Bucureordm;ti, care reprezinta numele fabricii de unde a luat naordm;tere ?si anume Intreprinderea de Produse Zaharoase Bucureordm;ti. Rom vinde anual peste 30 de milioane de bucati. In formele preincalzite se formeaza cochila de ciocolata, adica partea de sus a batonului. Dupa ce aceasta se raceordm;te, peste cochila se toarna crema de rom care trece apoi prin mai multe depozitoare care, in functie de sortiment, adauga de exemplu biscuiti in cazul Rom Biscuit. Kandia Dulce este cel mai mare producator local de ciocolata, cu afaceri de 40 mil. euro in 2013 ?si are in portofoliu branduri precum Primola, Kandia, Anidor, Laura, Novatini tablete de ciocolata ?si praline , Rom, Fagaraordm;, Primola Papi ?si Laura batoane , Ulpio, Cremita biscuiti , Silvana drajeuri , Sugus caramele ?si jeleuri . In total, in compania Kandia Dulce lucreaza circa 500 de oameni. Mai multe, pe www.zf.ro