Localul bucureordm;tean infiintat in 1879 atrage 2.500 de clienti zilnic, din care 1.000 sunt straini. La fiecare consumatie, ei achita o nota de plata medie de 35 de euro. Dupa o istorie la fel de zbuciumata ca a intregii tari, Caru cu Bere se prezinta astazi cu statistici impresionante. Spre exemplu, potrivit conducerii de acum a localului, aici vin zilnic 2.500 de clienti, din care aproximativ 40% sunt straini, iar vanzarile lunare sunt de 3.000 de ciolane afumate ?si 2.000 de kilograme de mici ceea ce inseamna o medie de 100 de ciolane ?si peste 65 de kilograme de mici pe zi . La Caru cu Bere vine tot romanul, macar o data: varstnici - nostalgici ai vremurilor de studentie, familii, pensionari pentru ofertele dedicate lor, studentii in pauza dintre cursuri, ordm;colari care vin sa asculte povestea Carului, tineri care inainte sa mearga in club servesc masa. Aproximativ 40% din clientii Carului sunt straini, veniti organizat prin agentiile de turism, dar ?si individual. La o nota de plata medie de 35 euro putem spune ca este destul de accesibila o masa la noi, a explicat joi, in cadrul unui eveniment de aniversare a 135 de ani a localului, Dragoordm; Petrescu, CEO-ul Grup City Grill, care administreaza restaurantul Caru cu Bere. Potrivit administratorilor, printre muordm;terii cu renume care au mancat la Caru cu Bere se numara George Coordm;buc, Onisifor Ghibu, Barbu Delavrancea, I.L. Caragiale ?si Octavian Goga. Localul a fost vizitat ?si de personalitati internationale, precum Kirk Douglas, Jean-Paul Belmondo, Edward Kennedy, membrii trupei Rolling Stones, Demi Moore, Jon Voight, Danny Trejo, Printul Moordm;tenitor al Japoniei - Naruhito. Refugiu pentru ardelenii din Imperiu Acum 135 de ani, in anul 1879, pe Calea Victoriei nr. 2, la intersectia cu strada Franceza, peste drum de Piata Constantin-Voda exista beraria La Caru cu Bere, infiintata de ardeleanul Ion Cabaordm;anu 1846-1934 - voluntar in armata romana la 1877 , unde erau angajati doi nepoti ai acestuia, Ion Mircea 1860-1998 ?si Gheorghe Mircea 1865-1943 . Toti trei venisera in Bucureordm;ti din comuna transilvaneana Cata zona Rupea-Sighiordm;oara , care apartinea pe atunci Imperiului Austro-Ungar. Restaurantul a functionat pana in 1949 sub administratia familiei, dupa acest an fiind rechizitionat fara documente de catre comuniordm;ti, ca ?si cum ar fi fost obiect de razboi, ?si administrat de o alta societate comerciala. De exemplu, la aniversarea a 100 de ani, in 1979, restaurantul era administrat de Intreprinderea Alimentara Segarcea. Din 1990 au inceput demersurile pentru recuperarea proprietatii, urmand ca aceasta sa fie retrocedata catre Niculae Mircea, stranepotul fondatorului, ca urmare a deciziei instantelor de judecata. Va avea ?si un centru cultural Constructia actualei berarii a fost realizata dupa proiectul arhitectului de origine poloneza Zigfrid Kofczinsky, care a participat la edificarea mai multor obiective arhitecturale importante din Romania, inclusiv castelul Peleordm;. Interiorul, ce a fost completat in anii 1924-1928 cu partea din fata, poarta amprenta stilului neogotic de la elementele decorative, lambriuri, vitralii, picturi murale, candelabre pana la elementele de feronerie. Crama a fost deschisa in anul 1930 ca salon de vanatoare ?si, respectiv, crama de vinuri. Aici se bea pe vremuri vinul la carafa, vestita baterie de vin. Spatiul este acum un adevarat muzeu ce gazduieordm;te halbe de bere din perioade diferite de timp. Suprafata utila a restaurantului este de 1.600 de metri patrati, iar la cele doua etaje sunt locuinte cu ordm;apte camere pana in 50 de metri patrati.Mai multe, pe www.adevarul.ro