In urma rezultatelor inregistrate de Salbac, Agricola a decis in acest an sa investeasca in cresterea capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate cu 25%, astfel incat compania sa poata produce mai mult salam de Sibiu - produsul sau fanion, care are cel mai mare pret de vanzare, dar si cea mai lunga perioada de maturare, in jur de 70 de zile. Ne-am propus pentru 2014 ca salamul de Sibiu sa reprezinte 950 de tone, dintr-un total al productiei estimat la 1.800 de tone de salamuri crud-uscate. Probabil am fi facut mai mult daca aveam capacitatea necesara de productie, pentru ca sunt perioade ale anului cand nu putem onora comenzile integral. Acesta este si principalul motiv care ne-a determinat sa ne majoram capacitatea, a declarat presedintele Agricola, Grigore Horoi, pentru Progresiv. Pentru cresterea capacitatii de productie a preparatelor crud-uscate s-au investit 1,7 milioane de euro, echipamentele fiind amplasate in sectia de preparate fiert-afumate, a carei productie a fost redusa. Astfel, o parte din productia de crud-uscate, precum salamul banatean, salamul Sinaia si carnatii uscati a fost transferata, astfel incat la actuala sectie sa fie eliberata capacitatea pentru a produce mai mult salam de Sibiu. Tot cu noile echipamente vor fi produse si specialitatile crud-uscate pastrama, muschi, ceafa si kaiser pe care Salbac intentioneaza sa le lanseze pe piata in aceasta toamna. Oficialii Agricola spera la o amortizare a investitiei in trei ani. Mai multe, pewww.magazinulprogresiv.ro