Tehnologii

193

Schimbarea meniurilor trebuie făcută pe baza producției durabile de alimente

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria alimentară și a băuturilor este legată în mod inerent de criza climatică, responsabilă pentru cel puțin un sfert din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

O reuniune la nivel înalt

Ca urmare, summitul COP28, desfășurat anul acesta la Dubai, Emiratele Arabe Unite, se va concentra mai mult pe alimente decât în ​​anii precedenți.

Summitul, care are loc între 30 noiembrie și 12 decembrie, reunește șefi de stat și persoane semnificative pentru a aborda provocarea crizei climatice.

La summit-ul de anul trecut a fost inclus pentru prima dată un pavilion dedicat alimentelor. În acest an, summitul va face eforturi pentru o concentrare și mai mare asupra alimentelor și asupra modului în care acestea influențează clima.

Multe dintre sesiunile evenimentelor se concentrează pe alimente, de la macro - sistemele alimentare de transformare - până la micro - regândirea meselor școlare pentru a se alinia cu sustenabilitatea.

Soluții pe bază de alimente

COP28 oferă o platformă de mare profil pentru soluții bazate pe alimente și băuturi la o problemă care este inexorabil legată de industria alimentară.

„Este cea mai bună platformă pentru a prezenta politicienilor soluții de securitate alimentară și de atenuare a schimbărilor climatice, care sunt responsabili de voința politică”, Aleh Manchuliantsau, al cărui start-up, Planetarians, al cărui director este CEO, va avea un stand la Tech. și Innovation Hub în a doua săptămână a evenimentului, a declarat FoodNavigator.

„Avansele științifice bazate pe inteligența artificială pot fi rapide, dar ne confruntăm cu realitățile lumii fizice, suntem blocați în rigiditatea sistemelor consacrate. Nu investim în echipamente noi până nu le amortizam pe cele vechi. Blocăm noi jucători pe piață pentru că vrem să ne păstrăm cota de piață și profiturile.”

Planetarians este una dintr-o serie de companii care utilizează fluxuri secundare, în acest caz drojdia uzată a fabricilor de bere, transformând-o în proteine ​​alternative.

Speră să folosească evenimentul pentru a discuta cu reprezentanți ai ONG-urilor, guvernelor și afacerilor pentru a colabora pentru a construi facilități care pot recicla drojdia uzată. Berăriile din Brazilia, Mexic, Nigeria și Belgia și-au exprimat deja interesul. De asemenea, a participat la o discuție la focul de la evenimentul numit „Transformarea deșeurilor în comori”.

Îmbrățișează meniurile pe bază de plante

Meniul COP28 va servi o gamă largă de opțiuni pe bază de plante în acest an, cu prețuri de la companii precum Neat Burger și marca de sushi pe bază de plante Roots and Rolls. De fapt, anul acesta meniul (pe care evenimentul îl descrie drept „aliniat la 1,5°C”) este în două treimi vegetarian și vegan, ceea ce este semnificativ mai mult decât în ​​anii precedenți.

De exemplu, la COP27, au existat puține opțiuni vegane sau vegetariene, potrivit Lanei Weidgenant, ofițer de campanii și politici la organizația de caritate „conștientizarea alimentelor” ProVeg International. COP26 a fost mai bun, servind 40% opțiuni vegane și vegetariene.

„Deși meniul nu este în întregime pe bază de plante, COP28 a făcut un pas semnificativ în direcția corectă, evidențiind public importanța dietelor ecologice și angajându-se să servească două treimi mâncăruri pe bază de plante pentru prima dată în cadrul ONU. istorie”, a spus ea pentru FoodNavigator.

„Ca un eveniment global axat pe schimbările climatice, COP28 servește drept platformă pentru a da un exemplu. Alegerea unui meniu vegetarian și vegan de două treimi trimite un mesaj puternic despre legătura dintre alegerile dietetice și sustenabilitatea mediului.”

Food@COP, care a făcut campanie alături de ProVeg International pentru schimbarea meniului, a fost de acord, cerând „organizatorilor să „imple de vorbă” și să se asigure că ambiția summitului climatic în sine se reflectă în cateringul servit delegaților”, au spus aceștia pentru FoodNavigator. În timp ce „din punct de vedere istoric nu sa concentrat prea mult pe ceea ce a fost în meniu”, meniul din acest an este un pas înainte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2