Toneli, cel mai mare producator de oua de consum din Romania cu o productie de aproximativ 1 milion de oua pe zi, a participat la Expozitia internationala INDAGRA, eveniment desfasurat in Bucuresti, in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie, impreuna cu McDonald`s. Firma McDonald`s a fost prezenta la INDAGRA cu un stand in care a dorit sa arate consumatorilor provenienta ingredientelor folosite in produsele comercializate in reteaua proprie de fast-food-uri. Ne aflam la INDAGRA datorita firmei McDonald`s al carei furnizor suntem. Ei au vrut sa fim aici, impreuna cu ei, a declarat pentru infoaliment.ro Zoltan Tar, directorul SC Toneli Packing Center SRL. Printre noutatile anuntate de Toneli Holding putem enumera gama de oua functionale: oua imbogatite cu omega 3 si seleniu organic; oua produse de pasari care au fost hranite cu hrana nemodificata genetic. Faptul ca putem furniza oua produse de pasari care au fost hranite cu hrana nemodificata genetic este si motivul pentru care suntem si furnizori ai McDonald`s. Ei aduceau pana de curand aceste oua din afara tarii, explica directorul SC Toneli Packing Center SRL. La acest moment toate fermele noastre sunt modernizate dupa standardele UE, a continuat sa explice domnul Zoltan Tar. Toneli Holding va lansa in curand pe piata romaneasca ouale cu extragalbenus, adica oua cu un continut mai mare de beta caroten, furnizate de gaini hranite cu plante bogate in betacaroten porumb, lucerna . Directorul SC Toneli Packing Center SRL a declarat pentru Fabrica de Carne ca firma a inceput sa fie prezenta la targuri atat in tara, cat si in strainatate. Concluzia, in urma participarii la aceste targuri ar fi ca trebuie sa ne dezvoltam si mai mult. Oul constituie un ingredient in industria alimentara. si de acea pe piata de gen, in strainatate putem intalni o serie de produse care pe piata romaneasca nu pot fi inca intalnite. Va dau ca exemplu ouale sub forma lichida in ambalaj TetraPack - albus spart, galbenus spart, un melanj din albus si galbenus spart - folosite la prepararea unor produse alimentare. Alte exemple sunt ouale pudra sau ouale fierte ambalate la galeata ce sunt livrate catre restaurante sau firme de catering si care ajung pe masa bucatarului sau a clientului final. In Romania industria oului este inca slab dezvoltata: restaurantele sau firmele de catering folosesc inca ouale in coaja, in vreme ce in strainatate industria se indreapta din ce in ce mai mult spre produsele pe care le-am mentionat. Astfel, daca in strainatate 50% dintre ouale produse de ferme merg catre industrie pentru a fi transformate in produse precum cele pe care le-am aratat, iar restul de 50% catre consum, in Romania 90% din productia de oua merge catre consum si doar 10% catre industria alimentara, a mai declarat domnul Zoltan Tar.