Daca tot e doar unul, macar sa fie bun; cam asa s-ar putea spune despre participarea Industriei lactatelor din Romania, la cel mai mare targ din lume dedicat industriei alimentare. De data aceasta, insa, singurul reprezentant al Romaniei nu a fost bun, ci foarte bun, aici, referindu-ne laUnilactsi la produsele sale cu aceasta marca, sau la produseleDe La Ferma. Asta, pentru ca, aproape de finalul evenimentului de la Paris,Marius Bicupoate afirma cu indreptatire ca participarea la aceasta editie a SIAL a fost un succes total. Special pentru revista Fabrica de Lapte, domnia sa a declarat: Gratie calitatii dovedite a produselor noastre, dar si a seriozitatii noastre in afaceri, la aceasta editie am semnat noi contracte de export cu parteneri din Germania si Belgia, dar am avut contact si cu traderi din Anglia si Spania. Suplimentar, la negocieri au mai aparut cativa buyeri din Germania, interesati de produsele Unilact sau De La Ferma. In momentul de fata, am ajuns sa exportam 30 % din productia realizata dar, cu siguranta, procentul va creste in perioada urmatoare si, mai ales, in anul 2015. Ca actiune externa viitoare, ne dorim, insa, sa promovam tot mai intens branza noastra de burduf care a fost deosebit de apreciata aici, la Paris. Desigur, succesul luiMarius Bicune-a bucurat dar, in acelasi timp, am ramas cu regretul ca, desi in Romania sunt companii care pot face fata cu brio exigentelor pietei internationale, acestea nu participa la marile evenimente internationale, cum este si acesta de la care va relatam. Poate, la anul vor fi mai multe firme romanesti de lactate, mai ales ca fonduri de participare pot fi accesate prin programele guvernamentale. In rest, putem spune ca sectiunea Dairy, a targului SIAL 2014, a fost caracterizata in acest an de o extraordinar de mare diversitate de produse, tarile vedeta fiind Elvetia, Olanda, Italia, Franta, Marea Britanie, dar si Grecia, Ungaria care s-a adresat mai ales zonei de private label , Polonia cu tinte similare maghiarilor , dar si vecinii bulgari care isi continua ascensiunea cu iaurturile sau lactatele din zona fresh. 23 octombrie, corespondenta de la Paris-Claudia Bocean si Veronica Ursachi