Știri

130

Valmar s-a extins gratie fondurilor europene

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Carnati de Pleordm;coi, babic, ghiudem, pastrama ?si alte produse apetisante - in total, 30 de sortimente sunt produse la Valmar, fabrica de procesare a carnii de la Berca, construita dupa ce patronul a accesat fonduri europene, informeaza Bursa.Pornind de la legenda haiducilor din zona comunei Berca care conservau carnea de oaie prin uscare, firma buzoiana de procesare a carnii a pastrat reteta traditionala, transmisa din generatie in generatie, astfel incat, in final, sunt obtinute produse 100% naturale, fara conservanti. Vorbim despre o societate infiintata in 2010, in urma accesarii fondurilor europene disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala ?si care a ajuns deja la o cifra de afaceri de 600.000 de lei pe luna.Ion Ghita, directorul fabricii Valmar, a declarat: Ideea construirii acestei fabrici a pornit de la notorietatea produselor traditionale din zona Pleordm;coi. In 2007 am contactat o firma de consultanta din Bucureordm;ti ?si, impreuna cu un proiectant, am inceput sa le punem cap la cap, sa demaram acest proiect. In 2010 am finalizat, am intrat pe piata ?si lucrurile au inceput sa functioneze.Inceputul a fost destul de greu, iar finantarea primita de la Uniunea Europeana a reprezentat motorul afacerii, fara de care insu?si Ion Ghita, directorul fabricii, a recunoscut ca nu-?si putea pune in practica ideea. Insa cea mai grea incercare, pe care a trecut-o cu bine, a fost suportarea cofinantarii, in conditiile in care fondurile europene au reprezentat doar 50% din investitia totala de 1,5 milioane de euro. Pentru asta a fost nevoie de imprumut la banca.Au aparut multe cheltuieli neeligibile ?si, din cei 1,5 milioane euro, jumatate am primit de la UE, restul am facut credit la banca, a mai spus Ghita.In prezent, fabrica functioneaza doar la 30% din capacitatea maxima, producand peste 30 de sortimente de produse din carne de oaie, vita ?si porc. Vorbim de babic, ghiudem, pastrama de vita ?si porc afumata, carnati proaspeti sau uscati de Pleordm;coi, toate produsele fiind vandute in supermarketurile din tara.Chiar daca nu functionam decat la 30% din capacitatea totala de productie, anul acesta avem perspective reale sa creordm;tem cel putin pana la 50%. De asemenea, vrem sa creordm;tem ?si volumul vanzarilor, a mai spus Ion Ghita, directorul Valmar. Prin deschiderea acestei fabrici, 30 de tineri din zona Berca ?si-au gasit locuri de munca. Mai mult decat atat, Ion Ghita, directorul societatii, are speranta ca, pana la sfar?situl anului, va creordm;te capacitatea de productie, fapt care va genera ?si alte angajari. Mai multe, pewww.bursa.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2