PiațăȘtiri

175

81% dintre romani isi pun conserve pentru iarna

autor

MeetMilk.ro

distribuie

1% dintre romani incep toamna pregatind muraturi ?si conserve pentru iarna, iar peste jumatate dintre gospodarii investesc intre 100 ?si 300 lei in aceasta activitate, in timp ce 26% cheltuie intre 300 ?si 500 lei. Informatiile au fost obtinute in urma unui sondaj pe tema conservelor pregatite toamna in Romania, realizat de Unisol pe platforma online Ivox, in perioada 29 august - 14 septembrie 2014, pe un eordm;antion de 5.596 de respondenti, spune studiul Unisol.81% dintre romani incep toamna pregatind muraturi ?si conserve pentru iarna, iar peste jumatate dintre gospodarii investesc intre 100 ?si 300 lei in aceasta activitate, in timp ce 26% cheltuie intre 300 ?si 500 lei. Informatiile au fost obtinute in urma unui sondaj pe tema conservelor pregatite toamna in Romania, realizat de Unisol pe platforma online Ivox, in perioada 29 august - 14 septembrie 2014, pe un eordm;antion de 5.596 de respondenti. Conform studiului comandat de Unisol, printre cele mai populare conserve pregatite de romani se numara castravetii murati, preferati de peste 90% dintre acestia, dar ?si zacusca 79% ?si gogoordm;arii in otet 74% , in timp ce ciupercile conservate ?si pepenele murat sunt preparatele cel mai putin intalnite in camarile romaneordm;ti. Prevazatori, romanii incep procesul de pus conserve din timp, lunile august ?si septembrie fiind preferate pentru pregatiri de 90% dintre respondenti.Pregatirea conservelor de iarna este un obicei care se transmite din generatie in generatie, peste 43% dintre romani folosind retete moordm;tenite de la parinti ?si bunici, in timp ce aproape 74% dintre romani declara ca parintii lor obiordm;nuiesc de asemenea sa pregateasca conserve pentru iarna.Procesul de preparare a conservelor este pentru aproape jumatate dintre romani o munca de echipa, iar cei mai multi apeleaza la ajutorul parintilor 63% sau al partenerului de viata 24% . Moldova, Bucovina ?si Oltenia sunt regiunile fruntaordm;e la pregatirea conservelor, 85% dintre locuitorii acestor zone declara ca i?si pregatesc camara pentru iarna cu muraturi ?si conserve, dar nici celelalte regiuni ale Romaniei nu stau mai rau: in Transilvania, Criordm;ana ?si Maramureordm; peste 82% dintre respondenti au acest obicei, in timp ce in Dobrogea, in Banat ?si in Muntenia procentul celor care prepara conserve scade sub 80%. Mai multe, pe www.evz.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2