Știri

434

Activitatea Comandamentul Sezon Estival 2023 pe litoralul Mării Negre

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 319 unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;

depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 44 de unități, cu amenzi în valoare de 499.800 de lei. De asemenea, au fost emise 7 ordonanțe de interzicere a activității și 2 ordonanțe de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 135 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2