TehnologiiȘtiri

287

ANPC a închis o cafenea Starbucks din București Mall

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a desfășurat o acțiune de verificare la magazinul Starbucks, aparținând operatorului economic Amrest Coffee SRL, situat în București Mall, din sectorul 3 al Capitalei.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren. După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat o serie de abateri și au aplicat următoarele sancțiuni:

  • amendă contravențională, în valoare de 5.000 lei
  • oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

” Cafea cu gust ciudat! Gust dat de indolență și nepăsare! Așteptări mari, rezultate mici!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Neregulile au fost următoarele:

  •  folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină
  •  utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: “produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței
  •  existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2