Pentru ca, in Romania, TVA la carne este urias, aordm;a cum era ?si normal, marii procesatori din vestul tarii au inceput sa cumpere carne de peste granita, pentru ca este mai ieftina. Crescatorii din zona, care sunt acum amenintati de faliment, aordm;teapta ca statul sa ia masuri pentru ameliorarea situatiei, a declarat recent domnul Ioan Ladosi, Presedinte al APCPR. Potrivit preordm;edintelui Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Romania are la carne cel mai mic pret din Europa, la poarta fermei, respectiv 4,5 -5,8 lei pe kg, dar, asta, nu datorita pretului mic de productie, ci din cauze artificiale, evazioniste. Multi cumpara carne din Ungaria, unde TVA este 5%, nu 24%, dar ?si din cauza evaziunii fiscale. Daca nu gandim pe termen mediu ?si lung o sa ajungem o tara de consumatori. Dar, mai grav este ca multi cumpara si factureaza in Ungaria, cu 5 % TVA, pe persoana fizica, iar apoi, revannd sau introduc carnea in procesare cu un TVA de 24 %, diferenta insemnand evaziune!, a mai spus domnia sa la intalnirea care a marcat declansarea campaniei Taie TVA la carne.