Agerpres Asociatia Romana a Carnii ARC va incepe, in aprilie, o ampla campanie pentru reducerea TVA la carne ?si produse din carne, dupa ce autoritatile au anuntat recent ca aceasta cota va fi scazuta la legume ?si fructe, de?si, anul trecut, sectorul carnii a fost indicat ca fiind urmatorul, dupa cel de morarit ?si panificatie, pentru implementarea unei masuri similare. Incepem o campanie mai mare de sustinere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne ?si produse din carne in care vor fi implicate toate asociatiile din sector, unde vom avea ca parteneri ?si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania. Speram sa informam opinia publica despre impactul acestei masuri. Vom trece chiar la manifestari in fata Ministerului Agriculturii, pentru ca vrem sa aratam ce se intampla pe acest segment, respectiv cat este TVA in Uniunea Europeana, cum influenteaza consumul ?si industria, care este influenta asupra bugetului ?si la raft. Campania se va derula pana in luna septembrie, practic intre alegerile europarlamentare ?si cele prezidentiale, a declarat, marti, preordm;edintele ARC, Radu Timiordm;, citat de Agerpres. Cu toate ca, anul trecut, dupa reducerea TVA la paine la 9%, autoritatile au anuntat extinderea acestei masuri in primul rand la carne ?si produse din carne, ulterior tot mai multe voci au sustinut o reducere a TVA la legume ?si fructe ?si la produsele bio. Anuntul a fost facut ieri, cu ocazia unei intalniri organizata de ARC, intalnire in care s-au prezentat realizarile asociatiei, precum si proiectele de viitor. Domnul stefan Padure, Directorul Executiv al ARC, a prezentat noua sigla a asociatiei iar, mai apoi, a detaliat modul in care s-a actionat pentru ca, in cadrul organismelor europene, sa se voteze in favoarea Romaniei, cu privire la carnea de mici. stefan Padure a avertizat, insa, ca urmeaza votul din Parlamentul European iar rezultatul acestuia este improbabil, putand fi modificat in detrimentul Romaniei din cauza intereselor euroelectorale din acest an.