TehnologiiȘtiri

258

Berea este la fel de benefică precum vinul

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dovezi despre beneficiile pentru sănătate ale consumului moderat de alcool sunt în creștere cu noi cercetări care arată că berea este la fel de bună pentru consumatori la fel ca ca vinul rosu, notează BeverageDaily.

Dovezile cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului moderat de alcool sunt în creștere, noi cercetări care arată că berea este la fel de bună pentru tine ca și vinul roșu.

Un studiu de la Universitatea din New England (UNE) a dezvăluit că berea are același efect pozitiv ca vinul roșu în reducerea colesterolului și prevenirea morții celulare în organism.

Profesorul Ken Watson, de la Școala de Științe Biologice, Biomedicale și Moleculare a UNE, a observat efectul băuturii asupra nivelului de antioxidanți din sânge.

„Există două efecte ale consumului moderat de alcool”, a spus el. „Există alcoolul, care scade colesterolul rău și crește colesterolul bun, și există un al doilea efect, care sunt antioxidanții din băutură în sine.

„În acest sens, berea este la fel de bună ca vinul roșu”, a adăugat el. Antioxidanții din vin, cunoscuți sub denumirea de polifenolici, sunt conținuti în semințele și cojile strugurilor și sunt concentrați în timpul fermentației.

Acţionează prin „curăţarea” sau „captivarea” radicalilor liberi, forme distructive de oxigen care dăunează ADN-ului şi pot duce la îmbătrânirea prematură şi moartea celulelor. Profesorul Watson și echipa sa de bărbați și-au efectuat cercetările bând bere, vin roșu și vin alb în timpul unei serii de sesiuni de două ore.

S-au recoltat probe de sânge la intervale regulate. Nivelurile de antioxidanți din sânge au crescut după ce a băut vin roșu și bere, dar mai puțin după ce a băut vin alb, a descoperit Watson.

„Cu sprijinul muncii noastre, mitul că vinul roșu este o sursă mai eficientă de antioxidanți decât berea pierde teren”, a spus el.

„Dovezile științifice că consumul moderat de alcool are beneficii pentru sănătate sunt acum copleșitoare”.

Dar asta nu înseamnă că, cu cât bei mai mult, cu atât nivelul tău de antioxidanți era mai mare, a spus Watson. El a spus că nu a existat o creștere suplimentară a efectului de protecție după două băuturi standard.

El a adăugat că nu este nevoie ca cei care absoarbe să înceapă să bea pentru a culege beneficiile antioxidanților, care sunt prezenți și într-o măsură mai mică în sucul de struguri.

„Aceasta nu înseamnă că, dacă ești un non-băutor sau abstinent, ar trebui să bei”, a spus el. "Evident că nu spune asta. Ceea ce spune cineva este că dacă ești un băutor moderat, vestea este excelentă, dar moderația este cheia."

Consumul moderat de alcool este definit ca două băuturi standard pe zi pentru bărbați și una până la două pentru femei. Profesorul Watson speră acum să repete studiul folosind femei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2