TehnologiiȘtiri

229

Biomaterialele ”Next Generation” își intră în rol pe piața băuturilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Coca-Cola a anunțat prima comercializare planificată a tehnologiilor de transformare a biomasei de a doua generație în monoetilen glicol (bMEG) din plante, în asociere cu Changchun Meihe Science & Technology și UPM.

Monoetilenglicolul (MEG) este unul dintre componentele majore din polietilen tereftalat (PET), care este utilizat pentru sticlele din plastic pentru băuturi.

Noua tehnologie marchează cel mai semnificativ progres în viabilitatea comercială a bioplasticelor de când Coca-Cola a introdus tehnologia de prima generație în ambalajul PlantBottle în 2009.

Mișcarea va comercializa un proces care nu numai că este mai eficient decât tehnologiile bMEG actuale, dar se bazează pe materie primă care nu poate fi folosită ca sursă de hrană.

Nancy Quan, director tehnic și inovare la The Coca-Cola Company, a declarat: „Viabilitatea acestui biomaterial de ultimă generație este o descoperire tehnologică semnificativă în eforturile noastre continue de a reduce utilizarea materialelor plastice pe bază de ulei virgin, prin creșterea utilizării noastre. de alternative reciclate și regenerabile.

„Nu numai că ne poate ajuta să ne îndeplinim angajamentele de reducere a emisiilor de carbon, dar poate, de asemenea, să permită întregii industrii să treacă la o economie mai circulară.”

Juuso Konttinen, vicepreședinte, Biochimie la UPM, a declarat: „Decizia de a comercializa tehnologia bMEG de la The Coca-Cola Company și Meihe a fost luată după o validare extinsă și suntem încântați de perspectiva de a comercializa produsele noastre pe scară largă pe baza acordului. cu The Coca-Cola Company.”

Deținută în comun și dezvoltată în comun de Coca-Cola și Changchun Meihe, iar acum fiind scalată la cantități comerciale de liderul finlandez al bioeconomiei forestiere UPM, tehnologia de producere a bMEG necesită o sursă de zahăr și elimină pasul creării etanolului ca parte. a procesului de conversie pentru a produce MEG pe bază de plante.

Aceasta înseamnă că procesul este mai simplu decât procesele existente și oferă flexibilitate în alegerea materiei prime.

Validată pentru prima dată la scară demonstrativă în 2017, această combinație de tehnologii va alimenta o biorafinărie la scară largă, aflată în prezent în construcție de UPM în Leuna, Germania.

Va produce monoetilen glicol (bMEG), monopropilen glicol (bMPG) pe bază de plante, precum și umpluturi funcționale regenerabile (RFF) pe bază de lignină, fabricate din lemn de esență tare certificat 100%, obținut din fabrici de cherestea și din alte fluxuri secundare ale industriei lemnului.

Investiția UPM va permite trecerea de la materii prime fosile la alternative regenerabile într-un număr mare de utilizări finale ale consumatorilor, a adăugat Coca-Cola.

Biorafinăria va crește producția în 2023, cu o capacitate totală anuală de 220.000 de tone. Produsele vor avea o amprentă de CO2 semnificativ îmbunătățită și vor putea fi integrate perfect în fluxurile existente de recuperare și reciclare a materialelor, îndeplinind în același timp cerințele de performanță a produsului.

În urma anunțului anterior al Coca-Cola că va pune tehnologia PlantBottle la dispoziția celorlalți din industrie, cele două companii au anunțat că UPM va oferi cantități comerciale din aceste substanțe biochimice inovatoare oricui din industrie, inclusiv concurenților direcți ai Coca-Cola. .

Comercializarea acestei tehnologii marchează o piatră de hotar semnificativă nu numai în evoluția producției de glicol regenerabil, ci și mai pe scară largă în dezvoltarea plasticului PET fără combustibili fosili.

MEG este una dintre cele două molecule necesare pentru a crea PET, cealaltă fiind acidul tereftalic (PTA).

Investițiile în extinderea materialelor regenerabile pe bază de plante, cum ar fi bMEG, sprijină ambiția Coca-Cola și lucrează pentru a reduce utilizarea materialelor plastice pe bază de ulei virgin în ambalajele sale, alături de investiții pentru creșterea utilizării conținutului reciclat.

Quan a adăugat: „Este nevoie de ani de muncă pentru a aduce o tehnologie din laborator pe piață, reflectând concentrarea noastră puternică pe dezvoltarea și furnizarea de soluții de ambalare durabile care pot aduce beneficii tangibile de mediu, odată extinse, comunităților pe care le deservim.

„Suntem încântați să continuăm munca cu partenerii noștri, Meihe și UPM, pentru a aduce această tehnologie la scară comercială pentru prima dată. Prin acordul nostru cu UPM, invităm industria mai largă să ni se alăture utilizând materialul odată cu producția. a fost intensificat la UPM Leuna.”

UPM este lider în industria forestieră bazată pe bio și își propune să creeze și să scaleze tehnologii și soluții care oferă alternative durabile la materiile prime fosile, cum ar fi biocombustibilii și biochimicele.

Biorafinăria din Leuna este un pas important înainte în strategia companiei de a fi un precursor în bioeconomie, oferind produse biochimice regenerabile pentru utilizare într-o serie de aplicații de consum, de la ambalaje, textile până lalichide industriale, produse cosmetice și aplicații din cauciuc.

Ca parte a viziunii Coca-Cola de a fi zero carbon până în 2050 și a strategiei World Without Waste, compania a anunțat recent obiectivul de a folosi cu trei milioane de tone mai puțin de plastic virgin din surse pe bază de petrol până în 2025.

Coca-Cola va investi în noi tehnologii de reciclare, îmbunătățiri ale ambalajelor, noi modele de afaceri și sisteme de livrare, precum și în dezvoltarea de noi materiale regenerabile pentru a atinge acest obiectiv.

Daniela Zahariea, director tehnic, inovare și lanț de aprovizionare la Coca-Cola Europe, a declarat: „În Europa, pe măsură ce ne străduim spre obiectivul nostru de a colecta o sticlă sau o cutie pentru fiecare pe care o vindem, lucrăm îndeaproape în paralel cu îmbuteliatorii noștri să elimine și să elimine utilizarea PET-ului virgin pe bază de ulei din sticlele noastre de plastic.

„Vom accelera livrarea acestei ambiții prin creșterea utilizării conținutului reciclat și, pe măsură ce avansăm, înlocuind, de asemenea, un material „virgin” nou, care este necesar, cu surse regenerabile, pe bază de bio.

De aceea investim și stimulăm inovația. pentru a stimula aprovizionarea cu materii prime din surse regenerabile, pe lângă concentrarea noastră pe sursele derivate din tehnologii de reciclare îmbunătățite.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2