208
Primele capordm;uni romaneordm;ti, ro?sii ?si extrem de aromate, s-au copt deja in nordul tarii, aordm;a ca au ajuns in piete mai devreme cu trei saptamani. Pretul lor este insa pe masura. Cei nerabdatori sa guste din fructele zemoase trebuie sa plateasca pentru un kilogram, 20 de lei. Emilian Palincaordm;, din Halmeu, Satu Mare, spera ca va da lovitura anul acesta. A plantat capordm;uni ?si in solarii, ?si in camp, iar acum este deja la piata. quot;Ieri s-au cules 60 de kilograme ?si sigur ca, in fiecare zi, merge crescand, ca se coace dupa vreme. Maine vor fi 100 de kilograme ?si in 2, 3 zile 150 de kgquot;, a explicat Emil Palincaordm;, producator. A fost mai cald decat anul trecut, cand prima productie aparea abia in mai. Printre straturi il gasim ?si pe Vasile. De cateva generatii, familia lui traieordm;te numai din capordm;uni. Cu 30% mai mareva fi productia lui Vasile Tripon anul acesta. Cultivatorul spune ca, de?si costa 20 de lei kilogramul, fructele se vand, pentru ca oamenii s-au obiordm;nuit cu aroma lor inconfundabila. In acela?si timp, in piete ?si in supermarketuri gasim in special capordm;uni din Grecia, Turcia, Italia sau Spania, la jumatate de pret. Primele capsuni de camp cu preturi rezonabile vor fi numai bune abia de luna viitoare. Mai multe, pe sterile www.stirileprotv.ro