Știri

368

Carlsberg a semnat un acord de vânzare a afacerii sale din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

ESMagazine informează că producătorul danez de bere Carlsberg a anunțat că a semnat un acord pentru a-și vinde afacerea în Rusia.

Acordul este supus unui proces de aprobare de reglementare în Rusia, precum și mai multor condiții obișnuite, inclusiv aprobarea de reglementare și îndeplinirea anumitor condiții într-o serie de jurisdicții.

Ca urmare, momentul finalizării finale a tranzacției rămâne incert, a adăugat Carlsberg.

CEO-ul Carlsberg Cees’t Hart a comentat: „Semnarea unui acord de vânzare a afacerii din Rusia este o piatră de hotar foarte importantă în procesul extrem de complex de separare și vânzare.

„Deși a fost un proces amplu, a fost important pentru noi să ajungem la cea mai bună soluție posibilă pentru toate părțile interesate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajați ai noștri din Rusia. Acum așteptăm cu nerăbdare să primim aprobările de reglementare necesare”.

Separarea afacerilor din Rusia de restul Grupului Carlsberg a inclus aproximativ 150 de fluxuri de lucru în funcțiile de afaceri și investiții de peste 150 de milioane DKK (20,2 milioane EUR) în echipamente de fabrică de bere și infrastructură IT pe piețele din afara Rusiei.

Cedarea nu va afecta așteptările producătorului de bere pentru anul financiar 2023.

În aprilie a acestui an, Carlsberg a raportat vânzări în primul trimestru peste așteptări și și-a redus așteptările de profit pentru întregul an, deoarece a reușit să crească prețurile la bere pentru a acoperi costurile în creștere.

Compania si-a redus așteptările pentru profitul organic din exploatare în acest an la între minus 2% și plus 5% față de intervalul anterior, între minus 5% și plus 5%.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2