Un nou sortiment de branza cheddar a fost dezvoltat de catre cooperativa scotiana South Caernarfon Creameries in parteneriat cu Llechwedd Slate Caverns. O metoda traditionala a fost adoptata, in care branza cheddar este depozitata la o adancime foarte mare sub pamant, de aproape 1000 de metri in cele mai adanci mine destinate acum maturarii, informeaza Dairy Industries. Branza este transportata din South Caernarfon Creamery de langa Pwlhelli la Slate Cavern, care este localizata in adancurile Snowdonia si lasata la maturat cateva luni. Acest proces adauga o textura si o aroma aparte acestui sortiment de cheddar. Odata maturata, branza veche de 14 luni este taiata in bucati de 1,25 kg, bagata manual intr-o ceara albastra. Branza a fost dezvoltata exclusive cu Sainsbury si este disponibila de la 23 aprilie 2014 in diferite locuri cu delicatese pentru a fi degustata. Dupa va fi lansata in magazinele Sainsburys si va fi disponibila in pachete de 200 g din toamna anului acesta, 2014.