Producatorul de ceaiuri, tincturi ?si siropuri Dacia Plant din Braordm;ov, detinut de antreprenori locali, testeaza productia de sucuri, gemuri ?si siropuri fara zahar ?si va investi 300.000 de euro pentru preluarea unui spatiu ?si a unei linii de productie. Sectia a beneficiat in acest an de o prima etapa de extindere. Ca urmare, am ajuns sa producem circa 50.000 de sticle pe luna. Produsele vor fi comercializate sub brandul laquo;Bun de totraquo;, a spus Cosmina Oprea, directorul general al Dacia Plant. Sectia a fost infiintata anul trecut ?si a functionat in parametri experimentali, potrivit companiei, care a precizat ca vanzarile au fostlimitate la anumite evenimente cu circuit inchis. In aceasta etapa Dacia Plant testeaza retetele de gemuri ?si sucuri pentru a definitiva portofoliul de produse, iar in perioada urmashy;toare compania intentioneaza sa demareze vanzarile online pe site-ul propriu. Cosmina Oprea spune ca trei dintre sucuri au fost certificate ecologic. Procesul de certificare ecologica este extrem de riguros ?si implica anumite standarde de productie. Este interzisa folosirea pesticidelor, insecticidelor ?si erbicidelor in producerea materiei prime, respectiv a fructelor, iar intregul proces de depozitare ?si productie este atent monitorizat. Un produs ecologic alimentar trebuie sa contina doar ingrediente a caror provenienta este 100% ecologica, a adaugat Cosmina Oprea.