TehnologiiȘtiri

158

Detectarea rapidă a Sars-Cov 2 pe suprafețele de procesare a alimentelor, permisă prin finanțarea UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un nou parteneriat între cinci companii europene și instituții de cercetare primește finanțare de la EIT Food, pentru a construi o platformă de diagnostic cu scopul de a îmbunătăți capacitatea de testare la fața locului a industriei alimentare, oferind rezultate în mai puțin de o oră, informează DairyReporter.

EIT Food este inițiativa de inovare a produselor alimentare din Europa, care lucrează pentru ca sistemul alimentar să fie mai durabil, sănătos și de încredere.

Un proiect comun derulat între SwissDeCode (Elveția), Microbion (Italia), IATA CSIC (Spania), Universitatea din Helsinki (Finlanda) și Eurofins (Franța) a primit 790.000 de euro de la EIT Food, în cadrul apelului de răspuns rapid COVID-19 pentru proiecte de inovare.

Finanțarea va sprijini dezvoltarea unei platforme care să ajute companiile alimentare să detecteze rapid prezența coronavirusului pe suprafețele de procesare a alimentelor.

Având în vedere provocările cu care se confruntă industria alimentară din cauza crizei COVID-19, monitorizarea virusului va continua să fie esențială, chiar și într-o fază post-criză. Platforma dezvoltată va permite industriei alimentare să reducă la minimum șansele de perturbare cauzate de mediile de lucru sau produsele alimentare contaminate.

Platforma este un dispozitiv de testare automatizat care va fi instalată direct la instalațiile de procesare a alimentelor, oferind rezultate în mai puțin de o oră, fără a fi nevoie de instrumente complexe sau personal specializat.

Tehnologia permite încorporarea unui grup variat de teste în industria alimentară, inclusiv a altor viruși emergenți.

Dezvoltarea și validarea dispozitivului va fi în curs în următoarele câteva luni, iar partenerii se așteaptă ca acesta să fie gata de piață până la sfârșitul anului.

SwissDeCode se află în fruntea autentificării, conformității și siguranței alimentare, oferind soluții rapide de detectare a ADN-ului la fața locului pentru a ajuta la creșterea încrederii în lanțul de aprovizionare cu produse alimentare.

Microbion oferă servicii industriei agro-alimentare și farmaceutice pentru a descoperi potențialul microbiologiei de a stimula siguranța și calitatea prin inovație.

IATA CSIC este Institutul de Agrochimie și Tehnologie Alimentară (IATA), creat în 1966, un centru al Consiliului Național al Cercetării din Spania (CSIC). Obiectivul său științific-tehnic este de a efectua cercetări privind producția de alimente durabile și de calitate, ținând cont de siguranța, impactul asupra sănătății și acceptarea consumatorilor. Universitatea din Helsinki desfășoară și ea proiecte de cercetare pe COVID-19.

Eurofins Scientific, prin filialele sale, se angajează să facă teste în produse alimentare, mediu, produse farmaceutice și cosmetice și în servicii CRO agroștiință. De asemenea, efectuează testări și servicii de laborator pentru genomică, farmacologie de descoperire, criminalistică, științe materiale avansate și pentru susținerea studiilor clinice.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2