136
Workshop-ul CARNE-Procesatori din ziua de 3 iunie, din cadrul EXPO-Conferintei InternationaleMeat Milk 2015, eveniment care se va desfasura la Hotel Alpin sub titlul Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanta-Prioritati pentru iesirea din impas, va prilejui dezbaterea cu titlul Relatia hipermarket-furnizor: Meci de box sau afaceri win-win? Dezbaterea va fi sustinuta prin doua interventii ale doamnei Delia Nica, Director Executiv al AMRCR, si Sorin Minea, Presedinte al Federatiei Romalimenta si proprietar al companiilor Angst si Salsi. Tema s-a impus aproape de la sine, tinand cont de ultimele evenimente inregistrate pe piata romaneasca a carnii si, in general, a produselor alimentare, dupa ce reducerea TVA de la 24, la 9 %, a devenit o certitudine. Dupa cum se cunoaste, multi furnizori de produse alimentare, inclusiv de carne si produse din carne, au reclamat unele practici neloiale ale unor hipermarketuri, in perioada premergatoare zilei de 1 iunie, reactiile mergand pana la avertismentul unor procesatori de a nu mai livra catre marele retail produse din carne, daca pretulrile nu vor fi scazute la raft si daca relatia contracuala cu marile lanturi de magazine nu se va imbunatati.