185
Finaliștii Fi Europe 2021 Innovation Awards & Startup Innovation Challenge au fost confirmați, dezvăluind subiecte precum sustenabilitatea și baza de plante în fruntea listei, reflectând tendințele și evoluțiile actuale ale pieței.
Finaliștii au fost cu toții recunoscuți pentru soluțiile lor inovatoare în industria ingredientelor alimentare și a băuturilor. Aceștia își vor prezenta lucrările într-o prezentare finală în fața juriului cu ușile închise, iar câștigătorii vor fi anunțați în direct în timpul Fi Europe 2021, co-locat cu Hi Europe, pe 30 noiembrie și 1 decembrie.
Finaliști nominalizați pentru Fi Global Startup Innovation Challenge 2021:
Categoria 1: Cel mai inovator ingredient pe bază de plante sau alternativ
• Moolec Science (Marea Britanie) pentru producerea de proteine animale reale în plante pentru a dezvolta ingrediente la prețuri accesibile, fără animale
• SACCHA (Germania) pentru extragerea proteinelor din microorganisme precum drojdia de bere care sunt similare cu proteinele din ou, doar fără ou, permițând producătorilor să creeze alternative autentice la produsele de origine animală
• BioNutrients Sophie (Țările de Jos/Singapore) pentru dezvoltarea unei proteine noi și durabile pe bază de plante din microalge
• Time-Travelling Milkman (Olanda) pentru producerea și distribuirea de componente de grăsime pe bază de plante pentru produse pe bază de plante mai cremoase, mai sănătoase și mai durabile
• Update Foods (Franța) pentru producerea următoarei generații de lactate alternative alimentate cu alge și proteine faba
Categoria 2: Cel mai inovator ingredient F&B sau tehnologie de procesare
• California Cultured (SUA) pentru cultivarea ciocolatei non-OMG din celule stem de cacao prin tehnologia culturii celulare și, prin urmare, producerea de ciocolată care nu este afectată de defrișarea sau exploatarea fermierilor
• Eighth Day Foods (Australia) pentru a permite producătorilor de alimente să producă produse de pionierat, premium, pe bază de plante sub propriile mărci de încredere
• Hoow Foods Pte Ltd (Singapore) pentru promovarea unei vieți sănătoase printr-o nutriție îmbunătățită prin utilizarea unor informații profunde despre alimente și ingrediente pentru a crea alimente durabile și mai sănătoase
• NoPalm Ingredients (Țările de Jos) pentru înlocuirea uleiului de palmier ca ingredient în alimente, cosmetice și detergenți pentru a reduce emisiile de carbon și a salva pădurile tropicale tropicale
• Umami Meats (Singapore) pentru producerea de pește de cultură delicios, hrănitor și sănătos, care promovează viitorul fructelor de mare durabile
Categoria 3: Cel mai inovator serviciu sau tehnologie care sprijină F&B
• Allozymes (Singapore) pentru aplicarea tehnologiei platformei sale brevetate pentru a dezvolta rapid enzime noi, revoluționând modul în care industria poate produce produse naturale complexe
• Mi Terro (SUA) pentru abordarea sa unică de a utiliza Big Data pentru a dezvolta ambalaje din plastic compostabile, alternative, de unică folosință din deșeuri agricole pe bază de plante
• Ambrosia.bio (Israel) pentru platforma tehnologică de enzime proprie, inovatoare, care convertește zaharurile bogate în calorii găsite în sucurile naturale în zaharuri practic fără calorii, cum ar fi aluloza
Nominalizat la Premiile Fi Europe Innovation 2021:
Premiul Clean Label & Natural Inovation
• Bunge Loders Croklaan (Țările de Jos) pentru Karibon, un echivalent de unt de cacao (CBE) 100% pe bază de shea, care combină toate beneficiile de procesare și versatilitatea CBE-urilor de top cu beneficiile nutriționale și de durabilitate ale shea-ului
• MartinoRossi Spa (Italia) pentru Meat Substitute Mix Ragù, un amestec de sos în stil bolognez pe bază de plante, care nu conține alergeni, OMG și gluten
• Millbo (Italia) pentru X-Tra Guard, un ingredient natural care elimină nevoia de conservant acid sorbic. X-tra Guard este derivat în întregime din componentele botanice naturale ale boabelor de rowan
• Lutkala Ltd (Polonia) pentru agentul lor de îngroșare alimentară Lutkala, un înlocuitor natural al agenților de îngroșare chimici sau sintetici, cum ar fi pectinele, amidonul modificat sau guma xantană
Premiul pentru inovație în domeniul tehnologiei alimentare
• AAK (Suedia) pentru AkoBisc GO!, un proces structurat, care facilitează emulsia, în producția de biscuiți, care oferă o perioadă de valabilitate mai lungă și multiple beneficii senzoriale
• Chr. Hansen A/S (Danemarca) pentru culturile sale alimentare FreshQ, permițând protecție biologică pe bază de fermentație împotriva drojdiei și mucegaiurilor fără efecte senzoriale nedorite și dezvoltarea acidității, ajutând astfel producătorii să prelungească în mod natural termenul de valabilitate și calitatea
• ICL Food Specialties (SUA) pentru linia sa JOHA SF de săruri emulsionante utilizate pentru optimizarea conținutului de proteine din brânza procesată, oferind diverse beneficii
Premiul pentru inovare în sănătate
• ADM (SUA) pentru postbioticul său HT-BPL1, un ingredient care vizează microbiomul intestinal care poate fi utilizat de producătorii de alimente și băuturi într-o varietate de aplicații care necesită condiții de procesare termică
• Arjuna Natural Pvt Lrd (India) pentru Rhuleave-K cu tehnologia sa unică SPEED pentru prima formulă naturală pentru gestionarea sigură și eficientă a durerii
• Bunge Loders Croklaan (Țările de Jos) pentru NuliGo, un triglicerid cu lanț mediu și lung cu o structură unică, care sprijină construirea musculară, întreținerea și recuperarea, făcându-l un ingredient ideal pentru nutriția sportivă, îmbătrânirea sănătoasă și alimentele medicale
• NutriLeads (Olanda) pentru BeniCaros, un ingredient brevetat pentru sănătatea imunitară care a fost dovedit clinic că sprijină funcția imunitară și optimizează răspunsul la potențialele amenințări și stres
• vaneeghen – Futureceuticals (Olanda) pentru S7, o formulă pe bază de plante care conține șapte substanțe botanice bogate în fitonutrienți dovedite în studii clinice pentru a ajuta la creșterea oxidului nitric și la reducerea stresului oxidativ
Premiul pentru inovație pe bază de plante
• DSM (Olanda) pentru Delvo Plant, un portofoliu unic de enzime care ajută la îmbunătățirea valorii nutriționale a băuturilor pe bază de plante și la crearea de soiuri alternative de lactate cu conținut redus de gluten, cu gust, textură și senzație în gură optimizate
• DSM (Țările de Jos) pentru Maxavor Fish YE, o aromă naturală de pește derivată din uleiul de alge pentru producerea de alternative autentice de pește, inclusiv nuggets de pește vegetarieni și sos de pește vegan
• Sprau (Finlanda) pentru fasolea germinată Sprau. Germinarea permite întregului potențial nutrițional al fasolei să se dezvolte fără disconfort digestiv sau o aromă de „fasole”
Premiul pentru inovație senzorială
• AAK (Suedia) pentru AkoBisc GO!, o grăsime de biscuiți cu conținut scăzut de acizi grași saturati și fără grăsimi tropicale, oferind o calitate senzorială unică a biscuiților, cu o mușcătură crocantă, fără înflorire de grăsime și fără decolorare în timp
• Cargill (SUA) pentru ciocolata albă strălucitoare pentru a înlocui ciocolata obișnuită, albă-gălbuie, păstrând în același timp lista de ingrediente obișnuite la fel ca pentru ciocolata albă normală
Premiul pentru inovație pentru durabilitate
• AAK (Suedia) pentru a permite ciocolatei să facă declarații fără defrișare cu ILLEXAO SC 70, care este un ingredient pe bază de plante pentru ciocolată și produse de cofetărie
• Grupul Cooperativ Fonterra/NZMP (Noua Zeelandă) pentru că acționează astăzi asupra schimbărilor climatice prin capacitatea de zero carbon cu primul său ingredient certificat carbonzero lansat recent – unt organic
Julien Bonvallet, Brand Director Informa Markets, care organizează premiile, a declarat pentru FoodNavigator: „Ceea ce putem vedea clar este că pentru multe companii, inovația și dezvoltarea ulterioară continuă chiar și în climatul actual, ceea ce nu este deloc o sarcină ușoară. Iar rezultatele sunt impresionante: cu soluțiile lor, companiile selectate pe lista scurtă aduc o contribuție importantă la problemele și cerințele care conduc industria.”