Unul dintre cele mai consumate alimente realizate din lapte este fara indoiala iaurtul, preferat de cei mai multi chiar inaintea branzeturilor. Grecia a devenit in ultima perioada cel mai mare exportator al acestui produs, scrie US News. Piata de iaurturi a cunoscut in ultimii ani una dintre cele mai mari creordm;teri, in principal datorita numeroaselor firme ?si feluri existente. Ce merita remarcat este ca pe piata americana cel mai vandut iaurt este cel care provine din Grecia. De exemplu, in 2012, vanzarile de iaurt elen au crescut cu peste 50 la suta, informeaza Packaged Facts. Ceea ce diferentiaza iaurtul grecesc de celelalte produse este ca cel elen trece prin mai multe procedee de eliminare a zerului. Pe langa o aroma mai bogata ?si un gust mai bun, iaurtul din Grecia, potrivit sursei citate, este mai sanatos: contine cu 40 la suta mai putin zahar, cu 38 la suta mai putin sodiu ?si cu de doua ori mai multe proteine decat cel traditional. Unul dintre principalele beneficii ale iaurtului grecesc este ca acesta contine ?si probiotice, mai exact niordm;te organisme mici capabile de mentinerea unei balante normale a microoroganismelor de la nivel intenstinal microflora . Prin acest mod, tractul digestiv este ferit de majoritatea problemelor precum bolile intestinale cum ar fi Crohn sau colita ulceroasa. Inca un lucru important pentru sanatatea corpului, atunci cand preferam sa consumam iaurt, este ca prin acest mod oferim organismului necesarul de calciu, magneziu ?si potasiu. Iartul ne poate ajuta de asemenea sa controlam tensiunea arteriala, daca il consumam cu regularitate. Pe de alta parte, numeroase studii au descoperit ca exista o legatura puternica intre produsele lactate ?si pierderea kilogramelor. Aordm;adar, pentru cei care vor sa se ocupe de dieta lor, iaurtul elen, conform sursei citate, le ofera ?si o cantitate aproape dubla de proteine in comparatie cu celelalte produse. Inca un beneficiu demn de luat in calcul, in special pentru cei care nu au timp de prea multe exercitii fizice, este ca iaurtul confera organismului un surplus de substante nutritive benefic pentru a mentine oasele puternice ?si sanatoase.