Știri

554

Heineken și-a vândut operațiunile din Rusia cu un euro

autor

MeetMilk.ro

distribuie

RetailDetail informează că gigantul olandez de bere Heineken părăsește în sfârșit Rusia. Producătorul de bere își vinde brațul rus către grupul local Arnest, un producător de ambalaje și cosmetice. Pretul de preluare? Un euro.

Heineken și-a vândut cele șapte fabrici de bere și cei 1.800 de angajați din Rusia către Arnest Group pentru suma princiară de un euro, dar achizitorul trebuie să ramburseze o datorie corporativă restantă de 100 de milioane de euro și garantează locuri de muncă pentru trei ani. Heineken se așteaptă ca vânzarea să implice o pierdere de 300 de milioane de euro.

Compania olandeză anunțase deja că va părăsi Rusia la scurt timp după invazia Ucrainei, dar în timp ce marca Heineken a dispărut de pe piață, producătorul de bere părea să lanseze alte produse acolo, potrivit grupului însuși, pentru a evita falimentul.

„Deși a durat mult mai mult decât am sperat, această tranzacție asigură mijloacele de trai ale angajaților noștri și ne permite să ieșim din aceast[ țară într-un mod responsabil”, a spus CEO-ul Dolf van den Brink.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2