Crama Ceptura, producator de vinuri care detine o podgorie de 200 de hectare in Dealul Mare, spune ca va termina anul cu o creordm;tere de circa 35% a businessului, ultimele trei luni din an fiind de altfel cele care genereaza circa 65% din vanzari. Ca planuri pentru anul viitor, Crama Cepshy;tura vrea sa dubleze ponderea exporshy;tushy;rilor in business in contextul in care estishy;mashy;rile companiei arata tot o stagnare a cererii interne de vinuri. Avem in acest moment 200 de hectare in regiunea Dealul Mare. Deoshy;camdata nu ne gandim sa extindem aceasta suprafata, dar vrem sa diversificam soishy;ushy;rile. Acum avem Feteasca Neagra, Mershy;lot, Cabernet, Feshy;teasca Regala ?si altele. Lushy;cram la calitatea viei, spune Marcel Grajshy;dieru, directorul general al Cramei Ceptura. Potrivit acestuia, productia medie la hectar este de circa 8 tone de struguri, iar din doua kilograme de struguri se fac apoximativ 1,25 litri de vin. Pornind de la aceste cifre, rezulta ca intr-un an Crama Ceptura produce aproximativ un million de litri de vin, adica aproape 1,3 milioane de sticle, potrivit calculelor ZF pe baza informatiilor furnizate de Crama Ceptura. In afara de vinurile sub brandul Crama Ceptura, compania este unicul distribuitor pentru vinurile Purcari, produse in Republica Moldova in acela?si loc in care se fac din 1827. Grajdieru spune ca Vinaria Purcari ?si Crama Ceptura au aceea?si structura de actionariat. Potrivit datelor de la Registrul Coshy;mershy;tushy;lui, singurul actionar al companiei Crama Ceptura este firma Bostavan Wineries Limited inregistrata in Nicosia, Cipru. Noi suntem unic distribuitor pentru vinurile Purcari. De fapt, noi aveam aceia?si actionari ca Purcari. Am avut o creordm;tere de 200% a vinurilor Purcari pe care le vindem in Romania. Am ajuns la 400.000 de sticle.