PiațăȘtiri

173

La birou, romanii cheltuie saptamanal 160 de lei pentru masa de pranz

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Angajatii din Romania cheltuiesc in fiecare saptamana peste 160 de lei pentru a manca la birou, iar mai bine de jumatate dintre ei i?si aloca sub 30 de minute pentru a lua masa de pranz. Romanii cheltuiesc intr-o saptamana, in medie, 167 de lei pe mancarea pe care o servesc la birou, fie ca este vorba despre produse alimentarepreparateacasa, fie ca i?si cumpara mancarea de la fast-food, potrivit unui studiu GfK realizat pentru Edenred Romania, una dintre cele mai mari companii emitente de tichete de masa. Pretul mediu perceput de ei ca fiind unul rezonabil pentru masa de pranz este de 13 lei in cazul unei comenzi la fast-food, de 17 lei in cazul mancarii livrate ?si de 27 de lei pentru o masa luata larestaurant. Sumele sunt echivalente cu pana trei tichete de masa, cu o valoare de 9,35 de lei, in conditiile in care companiile ofera cate un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Spre comparatie, pentru nemti un pret rezonabil pentru masa de pranz ajunge sa insemne cel mult contravaloarea a 1,9 tichete de masa de 4,85 euro. Angajatii din Romania mananca, totodata, pe fuga, avand in vedere ca 62% dintre cei care au participat la studiu au sustinut ca aloca mai putin de 30 de minute pranzului ?si doar 9% au spus ca aloca peste 45 de minute acestei mesei la birou. La acest capitol suntem asemanatori cu polonezii, 77% dintre ei mancand la birou in mai putin de o jumatate de ora. De?si asociaza in principal pranzul cu ideea unei pauze de relaxare, majoritatea angajatilor romani nu reuordm;esc sa-?si transpuna dorinta in realitate. A petrece mai putin de 30 de minute la masa de pranz, a manca in graba, lt;pe tastaturagt;, este un obicei care duce in timp la dezechilibre alimentare, putand genera diverse afectiuni ?si boli ca diabet, stres cronic sau ulcer, a declarat Iulian Alexe, director de marketingdezvoltare Edenred Romania. Totodata, de?si se declara preocupati de impactul obiceiurilor alimentare asupra sanatatii lor, doar 39% dintre angajati mananca la ore regulate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2