Știri

465

La USAMV Cluj-Napoca a avut loc Festivalul alimentului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a găzduit la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, un eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile studenților de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (FSTA).

Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate a fost scena unui veritabil experiment gustativ, plin de inovație și creativitate, iar în cadrul acestuia peste 60 de produse, rezultat al muncii și creativității studenților, au fost prezentate publicului și specialiștilor din industria de profil.

Aceste creații inovatoare, precum Rainbow Bread, Lucuma tartelettes, Matcha cookies, Prune murate, Lemon bliss bar, Dragon jelly, Purple crackers, Brahmi- Mousse de ciocolată vegan, Bagels cu adaos de urzici, Băutură din zer cu fructul pasiunii, Unt cu cimbru și chili, AvoGo- marmeladă din avocado și mango cu adaos de tescovină de mere, Hidromel cu cătină, Rose Red - Bere roșie îmbogățita cu biocompusi din măceșe, Golden Brew – specialitate de bere cu ovăz și miere, sunt rezultatul aplicării unor tehnologii avansate în procesarea alimentelor și au scopul de a investiga noi metode și ingrediente pentru producerea alimentelor de calitate.

Produsele înscrise la Festivalul Alimentului au fost supuse unei jurizări riguroase de către reprezentanții a zece companii de prestigiu din industria alimentară, interesate de potențialul inovator al acestor creații.

”Evenimentul a fost organizat sub patronajul tradițional al universității, prin facultatea noastră, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România și partenerii din industria alimentară.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2