La ferma fratilor Catean se produc branzeturi dupa aceeasi reteta pe care au folosit-o si stramosii lor. Branza de burduf din tara Barsei-Brasov este atestata documentar inca din 1412. Procesam laptele de oaie impreuna cu o parte din laptele de vaca, la fel cum faceau si inaintasii nostri. Producem astfel 9 tipuri de branza branza de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau basica de porc , telemea de oaie, proaspata sau maturata 6 luni, cas afumat din lapte de vaca, urda dulce, cas proaspat de oaie, cascaval de oaie maturat. Pentru a obtine aceste branzeturi folosim doar lapte crud nepasteurizat din ferma noastra, cheag, sare si uneltele traditionale din lemn. De asemenea, facem si produse din carne de oaie: Pastrama afumata, carnati afumati sau sloi de oaie. Avem rase de oi foarte vechi, turcana si tigaie, iar cresterea tehnologizata nu este posibila, de aceea mulsul si tunsul se fac manual, a declarat George Catean, co-proprietarul fermei. Ferma fratilor Catean, Silviu 28 de ani-medic veterinar , George 26 de ani-economist si Ionut 23 de ani-cascador a fost vizitata recent de mai multi jurnalisti straini care l-au avut ghid chiar pe comisarul pentru agricultura, Dacian Ciolos. Cu o traditie de aproape 300 de ani in cresterea oilor, cei trei frati, cu origini din doua neamuri mari de ciobani din tara Barsei, au pus bazele la Rotbav, judetul Brasov, uneiafacerice a devenit, in scurt timp, nu numai profitabila, ci si exemplu pentru investitorii in cresterea animalelor. Mai multe, pewww.agrointel.ro; Foto: Agrinet