PiațăȘtiri

158

Noi produse din carne reatestate traditional

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Agerpres sapte noi produse din zona Plescoiului, judetul Buzau, au primit atestarea de produse traditionale. Aceasta recunoastere la nivel national va permite protejarea acestor retete transmise de demult. Este vorba despre carnatii de Pleordm;coi cruzi ?si uscati, micii de casa, pieptul de porc crud afumat, muordm;chiul taranesc crud-afumat, leberul de casa, toba de casa ?si carnatii de casa afumati de porc. Toate aceste produse sunt realizate de o firma din zona Pleordm;coi-Berca, Judetul Buzau, care le-a inregistrat recent in Registrul national al produselor traditionale. Cele sapte produsevor beneficia de logo-ul Produs traditional romanesc, a declarat pentru Agerpres directorul Directiei Judetene Agricole DJA Buzau, Marian Grigoraordm;.In lucru se afla noi documentatii in vederea atestarii pentru produse cum ar fi carnati de Pleordm;coi de la aceea?si firma din comuna Berca. Urmeaza sa primim caiete de sarcini pentru bulionul din rosii de Buzau si covrigii de Buzau, dar si pentru soiuri de vin Tamaioasa de Pietroasele si Feteasca neagra de Pietroasele, precizeaza Daniela Stan, sef serviciu in cadrul DJA Buzau. Potrivit aceleiasi surse,noile norme europene privind indicatia geografica au condus la cresterea investitiilor in produse traditionale. Totodata, a fost constatata si o mai mare exigenta a producatorilor pentru a respecta retetele transmise din generatie in generatie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2