Tehnologii

716

Orkla anunță un parteneriat cu Rhône

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Orkla a anunțat că începe un parteneriat cu Rhône, o firmă globală de private equity concentrată pe investiții în întreprinderi cu prezență transatlantică, care va achiziționa 40% din acțiunile Orkla Food Ingredients AS ("OFI") printr-o tranzacție ce implică o valoare a întreprinderii de 15,5 miliarde NOK.

Parteneriatul va permite grupului OFI să își continue dezvoltarea și consolidarea activităților existente cu ambiția de a susține creșterea valorii pentru acționari. Echipa Rhône are experiență în sectorul de consum și în industria alimentară și a băuturilor prin investiții trecute și actuale.

"Căutarea parteneriatului pentru OFI a atras un interes puternic. Sunt mândru că ne unim forțele cu o organizație de cea mai bună calitate cum este Rhône", a declarat Nils K. Selte, președinte și CEO Orkla.

"Rhône este încântat să colaboreze cu Orkla în această nouă fază a creșterii OFI. OFI este lider de piață în multe țări europene și în America de Nord, unde abordarea sa regională și locală diferențiată față de baza sa de clienți îmbunătățește valoarea", a declarat Patrick Mundt, Managing Director la Rhône.

În România, OFI deține compania Orkla Foods Romania, care își va continua misiunea de a îmbunătăți  viața consumatorilor prin branduri și rețete adaptate local, care sa îi ajute sa aibă un stil de viață mai sănătos. Portofoliul companiei din România include atât brandurile Tomi, Bunătăți de la Bunica, Ardealul, LaMinut, Unirea, Linco, Hame, Antrefrigși Naturli, adresate consumatorilor finali, cât și brandurile Credin, Selecta, Paticrem, Sonneveld, adresate partenerilor din industria de cofetărie, patiserie și panificație.

OFI a fost înființată de Orkla în 1999 și de atunci a devenit un important furnizor de soluții pentru ingrediente alimentare în Europa, acoperind o gamă largă de categorii, de la ingrediente de panificație, patiserie și înghețată până la alternative de produse lactate pe bază de plante pentru consumatori.

Tranzacția este de așteptat să fie finalizată până la sfârșitul primului trimestru al anului 2024, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv aprobările din partea autorităților relevante.

Despre Orkla

Orkla este o companie lider în investiții industriale, concentrându-se pe mărci și companii orientate către consumatori. Portofoliul actual de investiții cuprinde 12 companii din domenii precum vopsele și acoperiri, alimente, produse de cofetărie și gustări, sănătate și ingrediente alimentare, printre altele.

În 2022, Orkla a avut venituri operaționale de 58,4 miliarde NOK și profit net de 5,3 miliarde NOK. Companiile din portofoliul Orkla au peste 30.000 de angajați. Orkla este listată la Bursa de Valori din Oslo, iar sediul central este în Oslo.

Despre OFI

OFI a fost înființată în 1999 și este prezentă în 23 de țări, cu peste 4.000 de angajați. Astăzi, afacerea este organizată în trei clustere. Ingredientele de panificație, patiserie și cofetărie reprezintă aproximativ 63% din veniturile operaționale ale OFI, constă atât în producție, cât și în vânzări și distribuție și acoperă o gamă largă de categorii de ingrediente și produse adresate consumatoirlor finali.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2