Știri

279

Profitul pentru Ferrero scade în ciuda vânzărilor record

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producătorul italian de produse de cofetărie Ferrero a înregistrat un profit cu un sfert mai mic în 2022 din cauza creșterii costurilor cu materiile prime și cu personalul, chiar dacă proprietarul unor mărci precum Nutella, ciocolata Kinder și Tic Tac a realizat vânzări record.

Săptămâna trecută, a fost anunțat că Ferrero a atins vânzări record de 14 miliarde de euro în ultimul său exercițiu financiar, încheiat pe 31 august. Creșterea vânzărilor de peste 10 % s-a datorat în principal performanței puternice a mărcilor sale emblematice Nutella, Ferrero Rocher și Kinder Bueno.

Cu toate acestea, acum se pare că această creștere nu a dus la profituri mai mari: profitul net a scăzut cu 24 %, la 751 de milioane de euro, relatează ziarul belgian de afaceri De Tijd. Cu un capital propriu de 4,2 miliarde de euro, compania rămâne sănătoasă din punct de vedere financiar.

Producătorul atribuie scăderea profiturilor costurilor mult mai mari pentru materiile prime și personal. Forța de muncă a crescut de la 38.800 la 41.400 de angajați.

Producătorul nu comentează impactul final al contaminării cu salmonella în fabrica de ciocolată belgiană Ferrero din Arlon. Fabrica respectivă a trebuit să rămână închisă săptămâni întregi pentru curățenie temeinică.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2