TehnologiiRepere

220

Promovarea alimentației sănătoase, tema conferinței ''Anul Internaţional al fructelor şi legumelor''

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României organizează marți, 21 septembrie, conferința internațională ''Anul Internaţional al fructelor şi legumelor'', dedicată agriculturii sustenabile și alimentației sănătoase, precum și conservării biodiversității. La eveniment și-au anunțat participarea speakeri de marcă, atât din țară, cât și din străinătate.

Evenimentul de tip hibrid va fi deschis de Laszlo Borbely - Consilier de Stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României, urmând să aibă intervenții Nabil Gangi - FAO Deputy Regional Representative for Europe and Central Asia, Adrian Oros - Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Anastasia Alvizou – Deputy Head Unit „Farm to Fork”, DG Sante.

În prima sesiune se va discuta despre cultivarea legumelor și fructelor cu cercetători și specialiști în agricultură, cu fermieri care produc bio și sustenabil iar în cea de doua sesiune, vor fi abordate teme de țin de alimentația sănătoasă prin promovarea, comercializarea și consumul de legume și fructe, precum și combaterea fenomenului risipei alimentare.

Conform statisticilor Eurostat, România ocupă ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de fructe și legume. Scopul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă este ca prin acest eveniment cu participare internă și internațională la cel mai înalt nivel, să promoveze agricultura sustenabilă în producția de legume și fructe sănătoase, consumul acestora în rândul populației, precum și biodiversitatea și combaterea risipei

alimentare. Conferința Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă este parte din acțiunile întreprinse de Departamentul de Dezvoltare Durabilă pentru punerea în aplicare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile (20 – 26 septembrie), cu ocazia „Anului Internațional al fructelor și legumelor”, proclamat de Organizația Națiunilor Unite.

Demersul își propune să promoveze producția de legume și fructe sănătoase, să determine un schimb de bune practici în ceea ce priveşte beneficiile nutriţionale şi pentru sănătate ale consumului acestora, să promoveze diete şi stiluri de viaţă diversificate, echilibrate şi sănătoase şi să reducă risipa alimentară, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO).

Anul internaţional al fructelor şi legumelor 2021 se încadrează în ''Deceniul de Acţiune al ONU privind Nutriţia'' (2016-2025) şi în ''Deceniul ONU privind Agricultura Familială'' (2019-2028).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2