PiațăȘtiri

164

Pukka Food vinde 1.300 de produse bio ?si are afaceri de 260.000 #8364;

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ileana Muntean, de profesie scenarist de film, ?si-a incercat norocul pentru prima data in antreprenoriat in urma cu ordm;ase ani, cand, impreuna cu o colega de facultate, a deschis un magazin cu produse bio in centrul Capitalei, dupa o inshy;vesshy;tishy;tie de circa 75.000 de euro. Daca la inceput magazinul Pukka Food avea doar un angajat ?si in jur de 300-400 de produse expuse pe rafturi, in prezent antreshy;preshy;noarea are patru anshy;gashy;jati, a reu?sit sa ajunga la un portoshy;foshy;liu de 1.300 de produse ?si la vanzari de 260.000 de euro in 2013. In ultimul an piata s-a dezvoltat foarte mult, a fost anul in care am simtit mai mult inteshy;res ?si ceva mai multa disponishy;bilishy;tate din partea clientilor de a cheltui pentru produse bio, spune Ileana Muntean, cea care se ocupa de managementul businessului. De altfel, 10 dintre primii clienti ai Pukka Food ?si-au deschis propriile magazine online sau fizice de produse bio. Ileana Muntean mai spune ca ?si colaborarea cu micii proshy;dushy;cashy;tori romani este dificila, pentru ca fiind la inceput, avand chelshy;tuieli mari de productie, vand produsele catre magazine, cum este Pukka Food, la acela?si pret pe care il pun produselor vandute direct clientilor. In plus, de-a lungul timpului, antreprenoarea s-a confruntat ?si cu fluctuatii de personal din cauza mirajului strainatatii, doi dintre angajati plecand recent sa lucreze in alte tari.Am inceput cu un angajat, iar acum suntem o echipa de patru. Nu este simplu sa gaseordm;ti acei angajati dornici de munca, conordm;tiincio?si ?si care sa ordm;tie sa lucreze cu oamenii. Din pacate, am avut ?si angajati buni care s-au hotarat sa plece din tara. Unul dintre ei a ales sa mearga in Irlanda sa faca pizza pe 2.000 de euro pe luna. Nu ai argument sa il tii. Mi se pare foarte trist pentru ca sunt tineri inteligenti, cu potential. Mai multe, pe www.zf.ro

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2