Repere

183

Romdil, Tecsa, Carpatica Spring si Procer, la GulfFood 2014-Dubai

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In ziua de 23 februarie, la Dubai-Emiratele Arabe Unite, s-a deschis GulfFood, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din zona Golfului dar si din spatiul economic arab. La targ participa companii de pe toate continentele, interesul vizitatorilor crescand de la o ora la alta, de la o zi la alta. La standuri sunt expuse produse de cea mai buna calitate care acopera intreaga arie de preocupari a sectorului alimentar mondial, focusat pe specificul de consum al lumii arabe. Participarea Romaniei este redusa, dar acest fapt nu este pus decat pe seama distantei si, desigur, a cheltuielilor crescute de reprezentare. Din pacate, insa, nu putem sa nu notam absenta de la standuri a oricarei firme romanesti de lactate. In privinta eventualilor procesatori romani de carne, absenta acestora de la evenimentul din Dubai tine de specificul pietei arabe, dar si de absenta acreditarilor Halal in privinta procesarii carnii. Oricum, din randul companiilor romanesti putem aminti: Romdil-biscuiti si napolitane; Tecsa-dulciuri si biscuiti; Carpatica Springs-Apa minerala Aqua Carpatica si Procer-Consultanta. De buna reprezentare a firmelor noastre s-a ocupat domnul Ovidiu Costea, Atasat economic al Consulatului Romaniei din EAU. Singura agentie media care participa la eveniment este Agentia infoALIMENT, aceasta fiind reprezentata de domnul Laurentiu Mitrea, Presdinte al infoGROUP si de doamna Claudia Bocean, Director General. Daca, inca de ieri, la standurile companiilor expozante au inceput deja negocierile, concomitent, ca parte a targului GulfFood, la hotelul Conrad Dubai s-a deschis Summitul Mondial al Securitatii Alimentare, eveniment care a reunit ministri, functionari de nivel superior din randul tarilor participante si lideri ai industriei internationale. Organizat cu sprijinul Ministerului Apelor si Mediului din Emiratele Arabe Unite, Summit-ul a fost deschis de Excelenta SaDr.Rashid Ahmed Mohammed Bin Fahad, ministrul Emiratele Arabe Unite pentru Apa si Mediu, care, in cuvantul sau a vorbit despre starea securitatii alimentare in Emiratele Arabe Unite si Orientul Mijlociu, precum si despre provocarile in asigurarea aprovizionarii cu alimente din regiune, in viitor. La randul sau, ES Dr. Bin Fahad a vorbit despre quot;Asigurareapoliticii de securitate alimentara, conform principiilor durabilitatiiquot;.In discursul sau, acesta a subliniat: quot;Regiunea araba intra intr-o noua perioada de crestere economica, sustinuta de o populatie infloritoare, cu o dependenta ridicata de pe produse alimentare importate din intreaga lume. De aceea, securitatea alimentara este o prioritate imediata.Summit-ul a mai cuprins teme sustinute deOwen Paterson, Secretar de Stat pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale si MP pentru North Shropshire, Marea Britanie; Hon Peter Walsh, Ministrul Agriculturii si securitatea alimentara si Ministrul pentru apa- Victoria, Australia, ministrul Agriculturii Lyle Stewart, Canada, si Felix K. Koskei- Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii din Kenya. Vom reveni cu detalii. Corespondenta din Dubai, 24 februarie-Claudia Bocean

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2