Repere

174

Studiu: Bucurestenii vor sa cumpere produse de panificatie de calitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Peste 24% dintre bucuresteni sunt interesati sa cumpere produse de panificatie de calitate, in timp ce 15% se uita dupa pret, releva un studiu efectuat de Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase ROMPAN , in Bucuresti, in perioada mai-august 2014. quot;Am facut un studiu de piata, am platit o firma specializata, sa vedem ce doreste consumatorul sa cumpere, ce sortimente, ce ingrediente sa aiba produsul, ce prospetime si ce culoare. Din acest studiu a reiesit ca fata de anii anteriori, in Bucuresti, a crescut ponderea celor care solicita calitate la cumparare si nu se uita la pret. Daca in anii trecuti 23% se uitau dupa pret si numai 18% se uitau dupa calitate, acum procentele s-au inversat: 24% se uita dupa calitate si 15-16% se uita dupa pretquot;, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase ROMPAN . Potrivit datelor ROMPAN, productia totala de paine din Romania este de 1,8 milioane tone/an, iar consumul mediu al unui roman se ridica la 78 kg/an, peste media europeana, dar in scadere fata de nivelul din 1989 136 kg/an , datorita consumului ridicat de produse de patiserie si simigerie. ROMPAN este prima asociatie constituita in Romania in 1990 si cuprinde 300 de societati din toate domeniile din industrie. Cota de piata este de 65% pe morarit, 40% la panificatie, 70% la paste fainoase si 55% la biscuiti. In industria de morarit si panificatie lucreaza 80.000 de salariati, mai mult de jumatate din toata industria alimentara, unde sunt 150.000 de salariati, potrivit Agerpres.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2