Cel mai bun vin din lume: Kalimna Block 42 Vinul provine din Australia si costa o caruta de bani, numai 12 de astfel de fiole fiind puse in vanzare. Fiecare sticla valoreaza 136.000 de euro. Deschiderea acestor sticle de vin, incastrate in recipiente speciale, trebuie sa fie incredintata unor experti. Sortimentul 2004 Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon este un vin cu un buchet unic. Plantata la mijlocul anilor 1880, podgoria Block 42 se afla in Valea Barossa din sudul Australiei. Vinul obtinut din strugurii acestei podgorii este unul dintre cele mai vechi soiuri de Cabernet Sauvignon produse in lume. quot;Consideram ca este vorba de unul dintre cele mai scumpe vinuri, propuse la vanzare intr-un format unicquot;, a declarat Ildi Ireland, purtatorul de cuvant al firmei Penfold, producatorul ?si comerciantul acestui sortiment de vinuri. Cea mai buna bere: La Socarrada Nici germana, nici ceha, nici belgiana: cea mai buna bere din lume, potrivit International Taste Quality Institute, se produce la Valencia. La Socarrada este o bere artizanala premium, din triplu malt si dubla fermentatie naturala care triumfa in intreaga lume gratie caracterului sau mediteranean si aromei sale de miere si rozmarin, informeaza Expansion.com. Cu un export de 80%, in tari precum SUA, Japonia, Singapore, Germania, Finlanda, Mexic, Peru sau Brazilia, contrar a ceea ce s-ar putea crede, La Socarrada se produce la scara mica, cu un tiraj de maximum 2.500 de litri si cu ingrediente naturale de prima calitate. Berea se remarca prin culoarea sa specifica de ambra, prin lipsa de miros de alcool si prin gustul sau dulce oarecum special. Daca la prima inghititura aroma de miere si de rozmarin ar putea surprinde, dupa a doua sorbire te invadeaza aromele de cireasa, para si piper negru cu o nota caramelizata, care ii confera o personalitate atat de complexa si de unica. Cel mai bun whisky: Auchentoshan Cel mai bun single malt din regiunea Lowlands Campbeltown, Scotia, este Auchentoshan 1979 Oloroso Sherry Matured, potrivit clasamentului realizat de Whisky Advocate. Potrivit publicatiei de specialitate, ideea preconceputa care spune ca whisky-urile mai usoare, precum cele distilate in Lowlands, nu fac fata maturarii indelungate in butoaie sherry, este total gresita. Dovada o face chiar Auchentoshan, un whisky distilat pe 22 octombrie 1979, care a reusit sa-si pastreze integritatea mai mult de 32 de ani in butoaie oloroso sherry. Cand vine vorba de maturare in butoaie sherry, Auchentoshan Three Wood este cel mai popular, datorita invechirii sale in trei tipuri de butoaie: bourbon, oloroso sherry si pedro ximenez sherry. Cea mai scumpa inghetata: Golden Opulence Sundae Inghetata Golden Opulence Sundae este facuta din doua sortimente de vanilie extrem de fine provenite din Tahiti si Madagascar, si cea mai scumpa ciocolata din lume, Amedei Porcelana. Pe deasupra, sunt presarate bucati de ciocolata rara Chuao, din Venezuela, caviar dulce infuzat cu fructul pasiunii si portocala, si migdale invelite in aur. Inghetata este servita intr-un bol din cristal Baccart Harcourt si este decorata cu o floare din aur comestibil de 24 de carate. Desertul unic a fost creat de Joe Caldone, bucatar al restaurantului Serendipity 3. Pretul unei inghetate Golden Opulence Sundae este de 1000 de dolari. Cel mai bun restaurant: Noma, Copenhaga Restaurantul Noma din Copenhaga, administrat de maestrul bucatar Rene Redzepi, a fost desemnat luni, la Londra, cel mai bun din lume de influenta revista britanicaRestaurant, caordm;tigand pentru a patra oara acest titlu, obtinut ?si in anii 2010, 2011 ?si 2012. Restaurantul danez, amplasat intr-un depozit maritim renovat din Copenhaga, a recaordm;tigat acest titlu pe care il pierduse in 2013, in fata restaurantului spaniol El Celler de Can Roca. Rene Redzepi, in varsta de 36 de ani, vizibil relaxat, a urcat pe scena alaturi de echipa sa. El este considerat un veritabil quot;ambasador al gastronomiei nordicequot;. Cel mai bun restaurant din lume: Noma, Copenhaga Restaurantul Noma din Copenhaga, administrat de maestrul bucatar Rene Redzepi, a fost desemnat luni, la Londra, cel mai bun din lume de influenta revista britanicaRestaurant, caordm;tigand pentru a patra oara acest titlu, obtinut ?si in anii 2010, 2011 ?si 2012. Restaurantul danez, amplasat intr-un depozit maritim renovat din Copenhaga, a recaordm;tigat acest titlu pe care il pierduse in 2013, in fata restaurantului spaniol El Celler de Can Roca. Rene Redzepi, in varsta de 36 de ani, vizibil relaxat, a urcat pe scena alaturi de echipa sa. El este considerat un veritabil quot;ambasador al gastronomiei nordicequot;. Cel mai scump hamburger: Serindipity 3 Cel mai scump hamburger din lume se comercializeaza sub numele de Burger-Serindipity 3, fiind considerat un hamburger de mici dimensiuni, dar fiind si cel mai scump din lume. Acest amanunt, insa nu influenteaza in niciun fel pretul produsului, care, servit la restaurantul Serendipity 3, din New York, costa nici mai mult nici mai putin de 295 de dolari, dupa cum informeaza Infoniac. De altfel, cu acest pret, respectivul hamburger a fost inregistrat si in faimoasa Carte a Recordurilor ca fiind cel mai scump fel de mancare de acest tip din lume. In primul rand, pe o jumatate de chifla sta asezata o felie dintr-o carne de vita foarte apreciata si rara din Japonia, unde poarta numele de quot;vaguquot;. Reteta mai prevede trufe, un ou de prepelita, branza cheddar, cascaval preparat de cunoscutul specialist James Montgimery si maturat timp de 18 luni. Burgerul este impregnat cu ulei de trufe, iar cea de a doua jumatate de chifla este decorata cu frisca si icre negre. Bijuteria meniului consta in scobitoarea confectionata din aur si decorata cu un mic briliant produs de casa Euphoria New York. Cea mai buna ciocolata: City Delights O cutie de praline realizate din cea mai fina ciocolata reprezinta intotdeauna o alegere inspirata pentru un cadou placut. Acum, insa, datorita conceptului City Delights, daruirea unei cutii cu bomboane din ciocolata primeste un plus de rafinament. Colectiile de bunatati realizate de City Delight sunt preparate din ingrediente exclusiviste si respecta caracteristicile gastronomice ale Londrei, avand aprobarea Casei Regale a Marii Britanii.Spre exemplu, o cutie formata din praline City Delights London Collection cuprinde o selectie de bomboane care reflecta cultura si principiile autentice britanice.Intr-o astfel de cutie, sunt praline cu trandafir rosu englezesc, cu crema din violete sau cu caramel sarat. Aceste praline au fost daruite oaspetilor, la nunta printului William cu Kate Middleton, mentioneaza bornrich.com. Cel mai mare pepene: 68 de kilograme Cel mai mare pepene din lume inregistrat oficial a fost acela adus de fermierul italian Pietro Marignolli, din Calabria, fructul cantarind nu mai putin de 68 de kilograme. Obtinut prin selectia de mai multi ani pe care Marignolli a facut-o an de an, prin alegerea semintelor de la cei mai mari pepeni, acesta a reusit sa doboare un record care rezista inca din anul 1987 si care apartinea unui fermier francez. Pietro Marignolli a declarat pentru cotidianul Coriere della Sera ca, inca de mic a visat la a cultiva cei mai mari pepeni din satul sau, sperand mai apoi sa fie cel mai mare producator de pepeni din Italia, macar prin marimea fructelor, daca nu prin suprafata lucrata. Specialistii au certificat faptul ca pepenele a fost crescut natural, in el neexistand nicio urma de ingrasaminte, chimicale etc. Fructul a fost taiat in felii si a fost impartit tuturor acelora care au asistat la evaluarea produsului. Cea mai scumpa gogoasa: Krispy Kreme Compania Krispy Kreme a prezentat la evenimentul National Donut Week, din Marea Britanie, cea mai scumpa si exclusivista gogoasa din lume. Produsul este facut cu frunze comestibile aurite, flori din ciocolata belgiana acoperite cu aur si mici diamante care pot fi mancate. O sigura gogoasa de acest gen costa exact o mie de lire sterline. Cea mai scumpa gogoasa din lume se produce in trei zile, in componenta ei intrand sampanie Dom Peacute;rignon din anul 2002 si crema de capsuni Chateau dYquem. Totul este apoi acoperit intr-o glazura cu gust de fructul pasiunii si ornat cu frunze comestibile din aur de 24 de karate. Nu in ultimul rand, gogoasa este insiropata in coniac LEsprit, vechi de 500 de ani.