TehnologiiȘtiri

226

Tehnologia 3D pentru fabricarea de carne poate ajunge la un cost eficient

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Start-up-ul german de tehnologie alimentară Cultimate Foods se îndreaptă către producția de grăsimi cultivate în stadiu pilot, după ce a asigurat finanțare pre-însămânțare, informeaza FoodNavigator.

Extindere pe piață

Categoria cărnii pe bază de plante a explodat în ultimii ani. Grand View Research a evaluat piața globală la 5,6 miliarde de dolari în 2021 și se așteaptă ca aceasta să se extindă la un CAGR foarte sănătos de 19,3% până în 2030.

În același timp, consumul global de carne crește în mod constant și este de așteptat să se dubleze până în 2050. Acest lucru sugerează că categoria pe bază de plante nu a reușit să-i câștige pe cei care mănâncă carne. Întrebările legate de calitatea gustului, texturii și aspectului cărnii pe bază de plante persistă.

Potrivit Cultimate Foods, cu sediul în Berlin, „mulți” consumatori sunt nemulțumiți de alternativele de carne disponibile astăzi și nu sunt dispuși să facă compromisuri cu privire la gust și textura.

Dar start-up-ul a observat o oportunitate „uriașă” de a câștiga gust prin produse hibride – care combină proteinele pe bază de plante cu ingredientele pe bază de celule, cum ar fi grăsimile cultivate.

Grăsime: „Un adevărat gol de umplut”

Cultimate Foods a fost fondată la începutul acestui an de către co-CEO George Zheleznyi și Eugenia Sagué, și CTO Oskar Latyshev.

Anterior, Zheleznyi a co-fondat și a servit ca director financiar al mărcii de carne pe bază de plante Greenwise în Rusia. Anul trecut, a părăsit complet Greenwise și, după o scurtă pauză, a început să „planifice cu nerăbdare următoarea aventură”.

Împreună cu absolvenții de la ProVeg Incubator Sagué (ambele antreprenori au făcut parte din cohorta din 2019), Zheleznyi a început să „ideeze” și să valideze acele idei, discutând tot timpul cu profesioniști din industrie. „Subiectul grăsimii a apărut în multe conversații și am găsit că acesta este un adevărat gol de umplut”, a spus Zheleznyi pentru FoodNavigator.

„Amândoi venind din lumea vegetală, avem abilități complementare ca co-fondator. Eugenia studiază dreptul și managementul german... Am un fundal antreprenorial și financiar puternic și mă concentrez mai mult pe strângerea de fonduri și relațiile de afaceri.”

Numele Cultimate Foods a fost ales după un „proces lung” de brainstorming. După ce au selectat mai multe opțiuni, co-fondatorii i-au adresat altora pentru feedback.

„Câștigătorul a fost Cultimate, care rezonează cu Cultivate(d)”, a explicat Zheleznyi. „Având în vedere partea „mate”, care se referă la prieteni și prietenie, mesajul este că suntem o companie de tehnologie alimentară care este aproape de consumatorii noștri; creăm produse ecologice, ecologice și ecologice.”

Tehnologia de cultivare 3D în curs de brevetare

Cultimate Foods dezvoltă grăsime de porc și vită cultivată. Ingredientul alternativ de grăsime care „schimbă jocul” aduce gustul și textura „autentice” de carne produselor hibride pe bază de plante.

Prin valorificarea tehnologiilor de agricultură celulară, start-up-ul este capabil să crească celule adipoase reale fără a provoca niciun rău animalelor. De aceea, ingredientele sale grase au gust, miros, acționează ca grăsimea animală reală, notează start-up-ul.

Deși există deja alternative de grăsime pe piață, grăsimea Cultimate este unică prin faptul că reproduce structura țesutului adipos animal. Compania folosește o „abordare tehnologică unică a cultivării 3D” care creează structura ingredientului și reduce costurile de producție.

Această tehnologie este ceea ce diferențiază start-up-ul de alte start-up-uri cultivate cu grăsimi în sfera celulară, ni s-a spus. „Tehnologia noastră de cultivare 3D, în curs de brevetare, ne permite să obținem o structură identică cu țesutul adipos și să o producem într-un mod rentabil”, a explicat Zheleznyi.

”Cultimate” asigură finanțare preliminară

Astăzi, start-up-ul biotehnologic anunță că a asigurat 700.000 de euro într-o rundă de finanțare pre-seed. Runda a fost condusă de investitorul în stadiu incipient Big Idea Ventures, organizația de sensibilizare a alimentelor ProVeg International și fondul german de investiții în stadiu incipient Realum.cloud.

Finanțarea va permite companiei să „valideze complet” soluția de producție de grăsimi cultivate și să se pregătească pentru etapa pilot. Pentru a face acest lucru, compania cooperează activ cu companii de biotehnologie și așteaptă cu nerăbdare să extindă astfel de colaborări.

„Scopul principal [al acestei investiții] este de a ajunge la stadiul pilot”, a spus Zheleznyi pentru această publicație. „Ne extindem echipa de cercetare și dezvoltare și accelerăm parteneriatele cu companii de biotehnologie pentru a ne pregăti tehnologia pentru producția pilot la scară mai mare în 2023.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2