Tehnologii

135

Utilizarea cerealelor uzate în producția de bere

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Lucrând cu una dintre cele mai mari fabrici de bere din lume, Duynie Group extrage valoare din cerealele uzate ale producătorilor de bere prin transformarea fracțiunii de proteine ​​în concentrat care poate fi folosit de industria alimentară și a furajelor, notează BeverageDaily.

Decât biogaz, mai bine bere

Cereale uzate de bere (BSG), deșeurile solide generate de producția de bere, sunt compuse din fibre (70%), proteine ​​(20%) și alți compuși nutritivi, inclusiv vitamine, minerale și polifenoli. În ciuda faptului că este o sursă abundentă de proteine, în prezent, BSG este subutilizată. Este folosit în principal pentru producerea de biogaz, ca îngrășământ și ca hrană pentru vite - fie hrănit imediat în stadiul umed, fie prelucrat și uscat.

Numeroase lucrări științifice au identificat potențialul de a extrage și valorifica fracția proteică a BSG ca ingredient pe bază de plante, dar, până în prezent, au existat puține dovezi că aceste descoperiri au fost adoptate și avansate cu succes de către industrie.

Există câteva excepții de la aceasta și o companie care a realizat o soluție pregătită pentru piață pentru upcycling BSG este Duynie Group. Compania, care recuperează de multă vreme amidonul rezidual din cartofi din procesarea cartofilor, a dezvoltat un proces de separare mecanică brevetat pentru descompunerea BSG în părțile sale componente, care sunt apoi reutilizate pentru diverse aplicații.

Prima separare extinsă

Bas Weren, director comercial la filiala Duynie Group, Duynie Ingredients, ne-a spus că Duynie Group este prima companie care a dezvoltat capabilitățile de a separa BSG în proteine ​​și fibre în acest fel.

„Există exemple de inițiative care procesează BSG pentru anumite aplicații, dar nimeni altcineva nu face ceea ce facem noi și la scara în care o facem noi”, a spus el.

Scara este totul atunci când vine vorba de lansarea de noi tehnologii și, în acest caz, angajamentul unui grup important de bere va oferi volumele de BSG necesare pentru ca Duynie Ingredients să garanteze securitatea aprovizionării clienților săi.

Pentru fabrica de bere în cauză, acest proiect face parte din angajamentul său față de obiectivele de sustenabilitate și va contribui la ambiția sa de a atinge emisii nete de carbon zero de-a lungul întregului său lanț valoric până în 2040. Prima fază a proiectului este implementată într-un loc pilot, cu funcționarea completă așteptată până în 2025.

Aceasta presupune instalarea unei fabrici de procesare la fabrica de bere pentru separarea BSG în proteine ​​și fibre. Proteina va fi apoi rafinată la o concentrație de peste 70% pentru utilizări legate de alimente și furaje, în timp ce fibrele vor fi folosite pentru a produce energie regenerabilă la fața locului. Odată ce acest site-pilot este pus în funcțiune, planul este de a implementa tehnologia în alte șase site-uri până în 2027.

Puncte de desfacere pentru alimente și furaje

În interesul valorii, cea mai mare parte a concentratului proteic va fi destinat consumului uman, cu produse de panificație și produse din carne pe bază de plante și hibride unele dintre aplicații.

În interesul volumului și al diversității, Duynie Ingredients intenționează, de asemenea, să furnizeze un concentrat de proteine ​​pentru industriile hranei pentru animale de companie și a hranei acvatice, unde Weren a spus că poate fi folosit în hrana compusă obișnuită sau ca alternativă la concentratul de proteine ​​din soia în premixuri.

În acest proiect, fibra va fi folosită pentru a genera energie regenerabilă, contribuind la reducerile Scope 1 ale fabricii de bere, cu toate acestea, Bas a spus că fracțiunea de fibre ar putea fi la fel de ușor reutilizată pentru a fi utilizată în carne pe bază de plante sau batoane nutritive, de exemplu.

„Luăm fiecare proiect de la caz la caz, analizând cererea de pe piață și obiectivele clientului și potrivindu-le pe cele două”, a explicat el.

Luând o abordare holistică

Acest proces este un exemplu notabil de upcycling, dar Weren a fost dornic să sublinieze că crearea unui lanț valoric mai sustenabil - nu upcycling în sine - este obiectivul Duynie Group.

„Scopul este de a crea un lanț valoric mai sustenabil; crearea de ingrediente reciclate este un mijloc de atingere a acestui obiectiv...

Este important să evaluăm fiecare proiect pe propriile merite, deoarece, în unele cazuri, cantitatea de energie necesară pentru a procesa materialul recuperat înseamnă că, în cele din urmă, ingredientul reciclat este" nu este de fapt durabil”, a remarcat el.

Colaborarea cu fabrica de bere este primul pas în crearea unui lanț valoric complet pentru BSG; următorii pași vor implica asigurarea achiziției de la procesatorii de furaje și alimente, comercianții cu amănuntul și operatorii de servicii alimentare - iar Duynie Group se ridică deja la această provocare.

„Avem sprijinul unei mari fabrici de bere, iar acum trebuie să creăm o „tragere” de pe piață. Suntem în discuții cu retaileri care doresc să își facă portofoliile de produse mai sustenabile și cu producătorii de alimente care doresc să-și reducă emisiile.

Credem cu tărie că crearea de ingrediente mai durabile necesită o abordare a întregului lanț valoric”, a spus Weren. (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior

read

newsletter1

newsletter2