Exista sperante pentru reducerea cotei de TVA la carne, dar si la alte categorii de produse, dupa cum lasa in continuare sa se inteleaga premierul Victor Ponta: quot;Anul viitor va exista spatiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe ?si apoi la carne, a precizat inca o data, duminica, premierul Victor Ponta, in cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. quot;Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificatie. Asta inseamna ca anul viitor putem incepe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscala ?si concurenta neloiala la legume ?si fructe venite din strainatate, ?si dupa aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar ?si efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. ... Sunt foarte convins ca in 2015 avem spatiul fiscal necesar ca sa mergem mai departe la legume-fructe ?si carne. Eu precizez de fiecare data ?si produsele bio, pentru ca acolo impactul este foarte micquot;, a subliniat premierul. Acesta a mentionat ca masura de reducere a TVA s-a luat mai intai in domeniul produselor de panificatie, pentru ca acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta considera ca evaziunea este foarte mare in domeniile legume-fructe, unde este ?si o concurenta neloiala din partea produselor din import, dar ?si in domeniul carnii. Pana acum, insa, doar sectorul carnii are o actiune concertata in acest sens, de a determina autoritatile sa reduca nivelul TVA-ului pentru carne si produse din carne. Ultima organizatie care s-a alaturat campaniei quot;Taie TVA la carnequot;, este Sindalimenta, presedintele acestei organizatii, domnul Dragos Frumosu, semnand aderarea la actiunile comune intreprinse de federatia Pro Agro, Asociatia Romana a Carnii, APCPR si AFIS. Astfel, in comunicatul transmis redactiei infoALIMENT Magazin, se afirma: Dragoordm; FRUMOSU, preordm;edintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor, Tutunului ?si Ramuri Conexe SINDALIMENTA a semnat protocolul de sustinere a CAMPANIEI DE REDUCERE A TVA LA CARNE sI LA PREPARATELE DIN CARNE. SINDALIMENTA s-a alaturat astfel demersului initiat in luna aprilie de catre Federatia Nationala PROAGRO impreuna cu Asociatia Romana a Carnii ARC , Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania APCPR , Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania UCPR ?si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania AMRCR . Ne-am alaturat acestei campanii pentru ca o consideram un semnal puternic pe care mediul asociativ din Romania il da clasei politice in aceste zile. Cred ca forta noastra poate duce pentru inceput la reducerea TVA la carne ?si la preparatele din carne ?si in viitor la reducerea TVA la alimentele de baza. Acesta este un proiect pentru care luptam de ani de zile ?si acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politica sa ia o decizie favorabila Dragoordm; Frumosu, preordm;edinte SINDALIMENTA. *** Suportul tuturor romanilor este extrem de important pentru succesul acestei campanii, iar platforma on-line www.taietva.ro le pune la dispozitie metode eficiente de implicare. Orice roman poate trimite un mail parlamentarilor din judetul sau, poate semna petitia pentru reducerea TVA ?si poate urmarii demersurile facute pentru indeplinirea acestui obiectiv.